NOVI NAJEMNIK V PONEDELJEK ODPIRA VRATA IDRIJSKE KAVARNE

Petek, 20. maj 2022

Občina Idrija si je že več let z razpisi in prilagoditvami višine najemnine prizadevala v prazen prostor idrijske kavarne v starem mestnem jedru Idrije, v sklopu stavbe, kjer je tudi sedež idrijske občine in upravne enote, privabiti novega najemnika, ki bi lokalu vrnil življenje, ustrezno gostinsko ponudbo in s tem popestril tudi družabni utrip tega dela mesta.

Občina je konec leta 2020 prostore kavarne na svoje stroške lično prenovila, sedaj pa na razpisu dobila tudi novega najemnika. To je 26-letni Jan Fortuna z Ledinske planote, ki se sicer poslovno že ukvarja s prevozništvom, njegovi starši vodijo kmečki turizem na Ledinskem Razpotju in tudi sam se je že od nekdaj želel preizkusiti tudi v gostinstvu. In kakšno ponudbo pripravlja?

Izjava Jan Fortuna

Novi najemnik bo vrata idrijske kavarne, ki jo je po novem poimenoval v Kavarna Vega, po znamenitem Juriju Vegi, odprl v ponedeljek. Za začetek bosta v njej goste postregla z njegovo življenjsko sopotnico, saj je gostinski kader težko dobiti, si pa želi v strežbo privabiti tudi druge sodelavce. Tudi priljubljeni "Čekovnik" takoj za vhodnimi vrati v lokal bo ohranil, saj je to ena od prepoznavnih posebnosti idrijske kavarne.  


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C