SKLADIŠČE POSIPNIH MATERIALOV SE S KAJZERJA UMIKA V LJUBEVČ

Petek, 20. maj 2022

Po skoraj šestih letih od postavitve se skladišče posipnih materialov, ki ga je tedaj z dovoljenjem občine na območju Kajzer v Idriji postavilo podjetje Komunala Idrija, umika na novo lokacijo v Ljubevč.

Postavitev skladiščnega objekta na območje, katerega del je spomeniško zaščiten in sodi v okvir dediščine živega srebra Idrije, vpisane na Unescov seznam svetovne dediščine, je tedaj v idrijski javnosti sprožilo precej burne odzive. 

No, te dni pa so se v zbirnem centru Komunale Idrija v Ljubevču že začela pripravljalna dela za preselitev omenjenega skladišča. 

Kdaj bo skladišče posipnih materialov tudi dejansko postavljeno na novi lokaciji, katere gradbene posege bo potrebno izvesti pred preselitvijo in kolikšna bo cena preselitve, pa več v pogovoru z direktorico podjetja Komunala Idrija Brigito Šen Kreže. Z njo se je pogovarjala Metka Rupnik.


Pogovor Brigita Šen Kreže

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C