IDRIJSKI OBČINSKI SVET VČERAJ PONOVNO ZASEDAL V SEJNI SOBI OBČINE

Petek, 20. maj 2022

Idrijski občinski svet se je včeraj sestal na svoji redni mesečni seji, tokrat po dolgem obdobju ne v virtualnem okolju, ampak znova v sejni sobi Občine Idrija. Razpravljali in odločali so kar o 18 točkah dnevnega reda.

Idrijski občinski svet je na včerajšnjem zasedanju dobršen del časa namenil različnim poročilom o delovanju ustanov na območju občine v minulem letu. Svetnice in svetniki so se tako seznanili s poročilom Policijske postaje Idrija in nadzornega odbora občine. Ravnateljice osnovnih šol Idrija, Spodnja Idrija, Črni Vrh, Vrtca Idrija in glasbene šole Idrija, direktorici idrijske knjižnice in Zavoda z turizem Idrija ter direktorja Mestnega muzeja Idrija in idrijskega zdravstvenega doma so na osnovi predhodno že poslanih in na odborih obravnavanih poročilo o delu zavodov v minulem letu na seji svetu še na kratko predstavili vsebinske poudarke letnih poročil, svet pa je soglašal s porabo preostalih prihodkov, kot so jo predlagali sveti zavodov.


Svetnice in svetniki so se včeraj seznanili tudi s poslovanjem Komunale Idrija v minulem letu, ki ga je predstavila direktorice Brigita Šen Kreže ter izrazili zadovoljstvo, da so ukrepi za finančno konsolidacijo podjetja, ki ga je izpeljalo vodstvo podjetja učinkovali in je Komunala Idrija uspela pokriti izgube iz prejšnjih let in posluje pozitivno. Predsednica nadzornega sveta podjetja Danica Kržišnik.


Izjava Danica KržišnikIdrijski občinski svet je na včerajšnji seji potrdil zaključni račun občinskega proračuna za minulo leto, sprejel upravljavski načrt Krajinskega parka Zgornja Idrijca, potrdil sklepe o delovni uspešnosti direktoric Mestnega muzeja Idrija in idrijskega zavoda za turizem, ustanovil je komisijo za spremljanje pokrajinske zakonodaje, v luči jesenskih lokalnih volitev pa potrdil tudi sestavo občinske volilne komisije. Dal je zeleno luč za povišanje cene urne postavke za storitev pomoč družini na domu za 3,64 %, ki se bo zaradi subvencije k ceni, ki jo zagotavlja občina, za uporabnike povišala le za 0, 54 evra na uro storitve.

Svet Občine Idrija pa je na včerajšnji seji potrdil tudi letošnje občinske nagrajence. Pirnatovo nagrado bo prejel Dušan Moravec, nagrado Jožefa Mraka Rafael Terpin, nagrade občine Idrija Marija Velikonja, Anton Ivan Munh in Ivan Peternelj, nagrado za mlade ustvarjalce pa Maruša Mlakar. 


Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C