AJDOVSKI SVETNIKI SO SE VRNILI V OBČINKE PROSTORE

Petek, 20. maj 2022
Ajdovski svetniki in svetnice so se včeraj po več kot dveh letih ponovno zbrali in zasedali v sejni sobi občinske stavbe. Ves čas koronskih ukrepov so namreč gostovali po dvoranah krajevnih skupnosti v občini. Na tokratni redni seji je bilo na dnevnem redu 11 točk, največ pozornosti pa so namenili novim cenam komunalnih storitev v Občini Ajdovščina. Med drugim so sprejeli novi statut občine in poslovnik Občinskega sveta.

Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina je v lanskem letu poslovala negativno, izguba znaša 6.878 evrov, kar je po besedah direktorja Luke Jejčiča za kar 10.456 evrov slabši rezultat kot leto prej. Negativen rezultat je KSD Ajdovščina pridelala na področju oskrbe s pitno vodo ter na področju čiščenja odpadnih voda, na področju odvajanja odpadnih voda in ravnanja z odpadki pa je bil rezultat pozitiven. Negativno poslovanje je tudi posledica večjih podražitev na gorivu, električni energiji, materialih in pri nekaterih storitvah. V lanskem letu se je zaradi novih podjetji povečala tudi poraba pitne vode in pa čiščenje odpadnih voda, ki obremenjuje trenutno centralno čistilno napravo v Ajdovščini. Po besedah direktorja Luke Jejčiča je dvig cen nujen zaradi rasti cen električne energije, nove cene pa bodo stopile v veljajo z mesecem junijem. Kako se bo to kazalo na položnicah, Luka Jejčič.


Izjava Luka JejčičAjdovski svetniki so včeraj sprejeli tudi spremenjen statut Občine Ajdovščina, v katerem so novoustanovljena krajevna skupnost Male Žablje, pa tudi možnost, da župan imenuje tri podžupane. Več o spremembah oziroma posodobitvi statuta Občine Ajdovščina, župan Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 1


Na seji pa je bil sprejet tudi Poslovnik Občinskega sveta Občine Ajdovščina, ki bo začel veljati z novim sklicem prve seje novega Občinskega sveta po jesenskih lokalnih volitvah. Poslovnik je doživel nekaj sprememb tudi z upoštevanjem pripomb članov in svetniških skupin. Več o spremembah v poslovniku pa Tadej Beočanin.


Izjava Tadej Beočanin 2
Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C