ŽIROVSKA ALPINA IMA NOVEGA LASTNIKA

Četrtek, 19. maj 2022

S podpisom kupoprodajne pogodbe se je včeraj končal skoraj leto dni trajajoč postopek prodaje žirovske Alpine. Nova lastnica bo družba K&H, ki jo je Alpinina lastnica DUTB izbrala tudi zaradi strategije razvoja družbe.


Družba za upravljanje terjatev bank je večinska lastnica Alpine postala leta 2015, v tem času je družbi skupno odobrila nekaj manj kot 24 milijonov evrov posojil in omogočila skoraj 20 milijonov evrov konverzije dolga v kapital, so zapisali v sporočilu za javnost. Prodajni postopek družbe Alpina je uradno stekel avgusta lani.


Kupca K&H so, kot so zapisali v sporočilu za javnost, izbrali zaradi najvišje finančne ponudbe, pa tudi zaradi izdelane strategije razvoja Alpina v prihodnje. Novi lastnik se je že predstavil vodstvu in predstavnikom sveta delavcev ter sindikata družbe. K&H je sicer del skupine Franco, ki jo sestavlja 30 družb s ključnimi aktivnostmi na Češkem, Slovaškem in v Avstriji ter številnimi kupci iz Evrope, Afrike in Azije.


Lastnik in direktor skupine Franco František Pivoda je povedal, da njihova odločitev za nakup temelji na dejstvu, da gre za izjemno prepoznavno, močno in visoko kakovostno znamko, zlasti v športnem segmentu, z uglednim položajem na trgu. Kot novi strateški lastniki želijo po njegovih besedah nadaljevati tradicijo Alpine v Sloveniji in tujini, nadgrajevati njene dosedanje uspehe in še naprej razvijati skupino in blagovno znamko Alpina, da bo kos tržnim izzivom.

Po napetem negotovem obdobju so si oddahnili tudi delavci, še zlasti zato, ker bo nov lastnik omogočil rast družbe ob ohranjanju števila zaposlenih in sedeža skupine v Žireh.Ivan Seljak
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C