IDRIJSKI OSNOVNOŠOLCI IZDELALI VEČ KOT 38.000 PAPIRNATIH LADJIC ZA DOBRODELNI PROJEKT

Sreda, 18. maj 2022

Mariborsko humanitarno društvo UP-ornik je organizator dobrodelnega projekta 6 milijonov ladjic za 6 milijonov žrtev genocida in današnjih žrtev človeške ignorance ranljivejših skupin. Številni zavodi, skupine, organizacije in posamezniki po Sloveniji so se pridružili akciji in iz odpadnega papirja izdelovali ladjice, da bi do roka 9. maja organizatorjem pomagali zagotoviti načrtovanih 6 milijonov ladjic. 

V dobrodelno akcijo izdelovanja ladjic z papirja so se vključili tudi učenke in učenci OŠ Idrija, ki so na šoli med odmori izdelovali papirnate ladjice in jih do roka izdelali skupno kar 38.244. Ladjice so že poslali organizatorju, ki zbira izdelane papirnate ladjice iz vse Slovenije. Skupina študentov arhitekture bo zatem iz ladjic ustvarila umetniško inštalacijo, ki si jo bo mogoče tudi ogledati. 

Društvo bo ob koncu inštalacije ladjice poslalo v reciklažo, zbrani denar bo namenjen društvu za pomoč ljudem, ki živijo na pragu revščine. V začetku junija letos načrtujejo zaključni koncert »Nekoč in danes«, posvečen žrtvam genocidov. Učenka 8. razreda idrijske osnovne šole Nika Kastrin se je danes prelevila v novinarko in povprašala, kako je projekt zaživel na šoli. Najprej je pred mikrofon povabila učiteljico Urško Boškovič, pobudnico vključitve OŠ Idrija v akcijo.


Posnetek Urška Boškovič


Nika se je o tem, kako je projekt 6 milijonov ladjic za 6 milijonov žrtev genoicida potekal na idrijski osnovni šoli, pogovarjala tudi v devetošolko Enejo in petošolcem Jobom.


Posnetek učencev Eneja in Job

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C