POD TRDNJAVO KLUŽE BODO OBNOVILI PODZEMNI ROV NA POTI MIRU

Sreda, 18. maj 2022

V okviru strateškega projekta Walk of Peace, ki se ukvarja s trajnostnim razvojem dediščine prve svetovne vojne med Alpami in Jadranom na Bovškem načrtujejo še ureditev in odprtje novega rova z razglediščem pod trdnjavo Kluže.

Pod trdnjavo so v okviru projekta že vzpostavili tudi nov del Poti miru, ki vodi do korit reke Koritnice in sovpada tudi s potjo Juliana. Dostop do tega dela je možen po novih pločevinastih stopnicah. Pot poteka do Koritnice, na kateri so v okviru projekta postavili tudi novo brv, obnovili obstoječo in vzpostavili novo pot med njima, je pojasnila Vesna Kozar s Posoškega razvojnega centra, ki je vodilni projektni partner čezmejnega italijansko-slovenskega projekta.

V bližini brvi se nahaja tudi 400 metrov dolg rov, ki je bil doslej za obiskovalce zaprt. Partnerji v projektu so se skupaj z občino Bovec odločili, da rov obnovijo in omogočijo njegov ogled, pojasnjuje Kozarjeva.
IZJAVA: Vesna Kozar
Celoten projekt trajnostnega razvoja dediščine prve svetovne vojne Walk of Peace, ki je sofinanciran v projektu Interreg Slovenija Italija 2014-2020, je vreden skoraj 2,9 milijona evrov, od tega je bila polovica sredstev namenjena različnim investicijam in posodobitvam v sklopu Poti miru na slovenski in italijanski strani.
 
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C