ALTERNATIVNA KONCERTNA DEJAVNOST V IDRIJI SPET OŽIVLJA

Torek, 17. maj 2022

Letošnje poletje v Idriji spet oživlja alter koncertno glasbeno dogajanje. Tri julijske petke se bodo v parku Mestnega trga, na malem odru ob amfiteaterskem stopnišču, zvrstili trije koncerti, ki bodo, tako načrtujejo organizatorji, znova pognali nekdaj živahno alternativno glasbeno dogajanje v mestu.

Idrija v tem času doživlja živahno povezovanje sicer neodvisnih organizatorjev in producentov, ki snujejo oživitev alternativnega koncertnega dogajanja. V organizaciji Občine Idrija in neodvisne #ALTerProdukcije #IvankaNikoLaj #Swenak nMpa #DgLg se bodo v juliju na malem odru Mestnega trga v Idriji odvili trije alternativni koncerti programsko in žanrsko aktualnih in zanimivih glasbenikov s predstavitvijo njihovih novih plošč. S programom bodo organizatorji poskrbeli za oživitev alternativne glasbene scene, kot je v Idriji že nekoč bila, hkrati pa želijo s koncerti v mestu k obisku spodbuditi vse generacije. Boštjan Peternel, predsednik društva glasbenikov in ljubiteljev glasbe ter eden od soorganizatorjev koncertov.


Izjava Boštjan Peternel 1


V duhu povezovanja organizatorjev in neodvisnih producentov menijo, da je na tovrstne glasbene dogodke nesmiselno čakati, zato s koncerti narekujejo nov tempo in zagon alternativne scene na Idrijskem.  


Izjava Boštjan Peternel 2


Prvi iz niza julijskih koncertov na malem odru v parku na Mestnem trgu v Idriji, ki se bodo vsi začeli ob 22.07, se bo zgodil 8. julija, ko bo nastopila skupina Jimmy Barka Experience, 15. julija prihajajo Haiku Garden, 22. julija pa IngoA + Morost.Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C