GRADBIŠČE MED MOKRAŠKO VASJO IN SP. IDRIJO ŠE DOBRO LETO IN POL

Nedelja, 15. maj 2022

Na območju Idrije sta trenutno dve veliki gradbišči, ki sta med drugim namenjeni tudi nujni kolesarski povezavi med Idrijo in Spodnjo Idrijo. To je tudi daleč najbolj obremenjena prometna povezava med krajema, saj poleg rednega prometa med Idrijo in Tolminom ter Cerknim dnevno migrira na stotine zaposlenih v družbah Hidria in Kolektor.

Gradnja prvega dela, tri in pol kilometra dolgega odseka kolesarske povezave med Idrijo in Mokraško vasjo je bila zaključena pred tremi leti Gradnjo v vrednosti 1,63 mio EUR je izvedlo podjetje SGP ZIDGRAD Idrija.

Precej večji zalogaj pa je prenova ceste med Mokraško vasjo in Spodnjo Idrijo, ki je v teku. Direkcija RS za infrastrukturo je za izvedbo gradbenih del v tem primeru sklenila pogodbo z dvema izvajalcema, to sta KOLEKTOR CPG in SGP ZIDGRAD Idrija v višini 9,6 mio evrov. Projekt je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 4 mio evrov.

V sklopu investicije bo izvedena celovita rekonstrukcija glavne ceste, ki obsega novogradnjo in sanacijo podpornih in opornih zidov, ureditev odvodnjavanja, rekonstrukcijo križišča na Marofu z izgradnjo avtobusnega postajališča, novo cestno razsvetljavo, prestavitev in novogradnjo komunalnih vodov, zaščito pred padajočim kamenjem, gradnjo kolesarske steze ter gradnjo nove brvi za kolesarje v Mokraški vasi. Kolesarska steza bo potekala od Mokraške vasi do Spodnje Idrije, umeščena je med glavno cesto in reko Idrijco.

Poleg Direkcije RS za infrastrukturo so v projekt vključeni še Občina Idrija, Telekom ter Eletro Primorska, ki gradijo kanalizacijo, vodovod ter komunikacijsko in elektro omrežje. Končni rok za dokončanje vseh del je avgusta 2023.
Poleg velikanskih prometnih zastojev v prometnih konicah voznike posebej moti popolnoma neurejeno začasno vozišče. O tem pa v kratkem v posebni rubriki.Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C