ZASEDALI SO TUDI TOLMINSKI SVETNIKI

Petek, 13. maj 2022

Tolminski svetniki so včeraj zasedali na 28. redni seji, na kateri so obravnavali zaključni račun, letna poročila dveh občinskih javnih zavodov, medobčinske uprave in Policijske postaje Tolmin ter predlog za prejemnike letošnjih občinskih nagrad.
Potrjen je bil zaključni račun za leto 2021, ki izkazuje doseženo proračunsko porabo na strani odhodkov in izdatkov skupaj v višini skoraj 13,6 milijona evrov.
Direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalić  je občinski svet seznanil s poročilom zavoda za leto 2021. V njem je med drugim kot zelo dobrega in do občinskega proračuna prijaznega izpostavil model Tolminskih korit, ki so lani beležila rekordnih več kot 90.000 obiskovalcev.
Pripravo na slavnostno sejo, ki bo v četrtek, 26. maja, je pomenila tudi točka, na kateri so obravnavali predlog za prejemnike nagrad občine Tolmin. Letošnji nagrajenci občine so tako postali naslednji posamezniki in organizacije:
plaketo občine bo prejela Marica Mrak za življenjsko delo na področju humanitarnosti, prostovoljstva in pomoči sočloveku.
Priznanje bosta prejela Suzani Kovačič za dolgoletno uspešno delo na področju plesnega ustvarjanja, in Vladimir Mavri za življenjsko delo na področju športa.
Zahvale bodo prejeli Društvo za ohranjanje in razvoj Tolmina za 10-letno delo pri ohranjanju nesnovne dediščine Tolmina in sodelovanju pri usmeritvah za skladen razvoj mesta, Medobčinsko društvo invalidov KRN Tolmin za 40-letno delo invalidskega društva na področju socialnega varstva in Matija Mlakar za dolgoletno uspešno delo na področju glasbenega ustvarjanja, ki pripomore k prepoznavnosti in ugledu občine Tolmin.
Maj, v katerem občina Tolmin obeležuje občinski praznik, so letos po dveh letih koronsekga zatišja na občini znova pospremili z obilico dogajanja, ki se zaključuje 3. junija z dobrodelnim koncertom za mir v tolminskem Kinogledališču.Primož Božič, povzeto po sporočilu za javnost

Foto: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C