MEDREGIJSKA PROSTOVOLJSKA MREŽA

Petek, 29. april 2022

Ustanova Fundacija BiT Planota deluje kot nevladna organizacija in za nevladne organizacije. Ustanovljena je bila kot lokalna razvojna fundacija z namenom zagotavljanja razvoja na Banjški in Trnovski planoti, nato pa je preko izvedbe različnih projektov območje svojega delovanja razširila na širše območje Goriške razvojne regije.

Poslanstvo ustanove je spodbuditi razvoj zasebnih neprofitnih organizacij v Goriški razvojni regiji s povečevanjem njihovih kompetenc, spodbujanjem njihovega vključevanja v pripravo lokalnih politik ter skupnim reševanjem lokalnih izzivov.

V prihodnosti si želijo postati prepoznavni razvojni center, ki bo naslavljal potrebe zasebnih neprofitnih organizacij ter lokalnega okolja v Goriški razvojni regiji. Nevladnim organizacijam želijo omogočiti prehod na višji nivo delovanja in postati nosilke družbenih sprememb v regiji s tem, da prepoznajo njihove potenciale in jih individualno podprejo.

Regijskega značaja je tudi projekt, katerega partner je med drugim tudi Območno združenje Rdečega križa Tolmin in o katerem v nadaljevanju spregovorimo z Darijanom Krpanom, vodjo fundacije Bit Planota.

POGOVOR: Darijan Krpan

Primož Božič

Fotografija je simboličnaKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C