V PODNANOSU PONOVNO DONELA NARODNO-ZABAVNA GLASBA

Ponedeljek, 09. maj 2022
Včeraj je po dobrih dveh letih v Podnanosu ponovno zadonela narodno-zabavna glasba. V rojstnem kraju slovenske himne je namreč Turistično društvo Podnanos organiziralo že 22. Šembiško pomlad, ki je tudi tokrat postregla z odlično glasbo.

Na letošnjem izboru za Vurberk se je predstavilo 13 ansamblov z novo skladbo, bodisi valčkom ali polko. Prvo skladbo, ki so jo ansambli zaigrali je bila skladba ansambla Lojzeta Slaka, druga pa čisto nova festivalska skladba. Po vseh zaigranih skladbah je nato žirija v sestavi Tomaž Tozon, Jani Rednak, Tomaž Guček in Konrad Toplak zasedala in izbrala 11 ansamblov, ki se bodo potegovali za nagrade, 24. junija, na 30. festivalu narodno zabavne glasbe Slovenije »Vurberk 2022«. Ansambli so iz leta v leto boljši, zato je žirija je imela letos kar težko delo. Več o tem predsednik žirije, Tomaž Tozon.


Izjava Tomaž Tozon 1


Kljub temu, da zaradi epidemije festivalov ni bilo oziroma so bili izvedeni v okrnjeni obliki, pa pravi Tozon, da so ansambli:


Izjava Tomaž Tozon 2


Vstopnico za jubilejni Vurberški festival so si tako pripeli in igrali naslednji ansambli: Grand Kvintet, Lesarji, Dar, Posluh, Falant, Jarica, Upanje, Pik, Krimski lisjaki, Poziv in pa Fantje spod Šilentabra, ki so prejeli tudi nagrado za najboljši ansambel po mnenju podnanoškega občinstva. Voditeljska taktirka je bila tudi letos v rokah uveljavljenega voditeljskega para Ide Baš in Janeza Toplaka. Prve vtise po izpeljani prireditvi Šembiska pomlad je podal tudi, voditelj in pa direktor Vurberškega festivala Janez Toplak.


Izjava Janez Toplak 1


Toplak je še povedal, da tudi po tolikih letih vodenja je trema še vedno prisotna, ampak verjame, da sta s sovoditeljico Ido Baš skupaj izpolnila pričakovanja vseh tistih, ki so prišli na prireditev Šembiska pomlad.

Izbor narodno – zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo-več glasnim petjem Vurberk 2022 so s svojim programom popestrili tudi vrtčevski in osnovnošolski otroci iz Podnanosa in bližnje okolice. Po končanem izboru je za druženje in pa ples poskrbel ansambel Tik – tak.

Toplak ob koncu tega izjemnega dne še dodaja:


Izjava Janez Toplak 2


Ana Štokelj

 

Na naslovni fotografiji: Fantje spod Šilentabra, ki so v Podnanosu prejeli nagrado občinstvaKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.06.2023
14°C / 26°C
petek
09.06.2023
15°C / 27°C
sobota
10.06.2023
13°C / 26°C