RAZSTAVA IN PREDAVANJE O BIODIVERZITETI TUDI ZA DIJAKE IZ TUJINE

Sreda, 04. maj 2022

Včeraj je na Gimnaziji Jurija Vege Idrija na pobudo Rotary kluba Idrija potekala manjša svečanost ob otvoritvi razstave o biodiverziteti, medovitih rastlinah ter vlogi opraševalcev v naravnih ciklusih.

Razstava je v okviru Interegg EU sodelovanja pripravljena na podlagi strokovnih raziskav Biotehnične fakultete in Botaničnega vrta v Ljubljani, s priložnostnim predavanjem za dijake in profesorje pa sta jo oplemenitila dr. Jože Bavcon, priznani dolgoletni direktor Botaničnega vrta in cerkljanski rojak, ter dr. Blanka Ravnjak, dolgoletna botanična raziskovalka in priznana čebelarka. Njenemu predavanju v angleščini so z zanimanjem prisluhnili tudi gostujoči dijaki iz Španije, Švedske in Bolgarije. Ravnateljica gimnazije Karmen Vidmar je strokovno sporočilo slovenske biodiverzitete spretno razširila na projekt mednarodne izmenjave znanja Erazmus, ki pravkar poteka na idrijski gimnaziji. Znanja željne tuje dijake pa je ob tej priložnosti pozdravil tudi predsednik Rotary kluba Idrija, mag. Milan Koželj. Razstava bo v naslednjih dneh še na razpolago skupinam zunanjih obiskovalcev, predvsem osnovnošolcev, ter bo v idrijski in cerkljanski občini med mladino smiselno širil prepotrebno ekološko zavest.


Milan Koželj

Foto: GJV Idrija

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C