ŽUPANJA OBČINE KANAL TINA GERBEC V SREDIŠČU TEGA TEDNA

Četrtek, 21. april 2022

V sredino oddajo V središču smo povabili kanalsko županjo Tino Gerbec. Občina Kanal v prihodnjem tednu, 29. aprila, praznuje občinski praznik, in ta dogodek smo izkoristili za pretres nekaterih aktualnih tem. 

V prvem delu pogovora smo zagrizli v finančno najzahtevnejše občinske projekte, to je komunalno infrastrukturo. V letošnjem letu se napovedujejo prva dela za priključitev na Mrzlek, začela se bo tudi gradnja vodovoda v Ilovici, pravzaprav že v teku pa je tudi povezovalni vodovod iz vodarne Močila, kjer se obnova približuje koncu, in Anhovim mimo industrijske cone.

V pripravi sta tudi dve večji investiciji v kanalizacijo v Ročinju in Ligu, glavnina del bo sicer izvedena v prihodnjem letu, s prvo fazo v Ročinju, to je izgradnjo čistilne naprave in vkopom cevi pod glavno cesto Tolmin-Nova Gorica, pa bodo začeli že letos.

Še dlje v prihodnost pa so pomaknjeni vodovodi v Seniškem bregu in Levpi, katerih izgradnjo se načrtuje v naslednjih treh do štirih letih.

POSNETEK: Tina Gerbec, prvi del

V drugem delu pogovora smo najprej omenili javni razpis za postavitev sončnih elektrarn. Včeraj popoldan so na izredni seji občinski svetniki že izbrali investitorja, to je postalo podjetje RES ESP d.o.o. iz Ljubljane, županja pa je v pogovoru, ki je potekl pred izborom, orisala nekaj okoliščin tega razpisa. 

Druga tema so bila zemljišča za stanovanjsko gradnjo v Morskem, ki jih občina načrtuje urediti, med predlogi občanov ob občinskih obiskih krajevnih skupnosti pa je bil tudi nekakšen popis opuščenih stavb v občini, ki bi služil reševalcem stanovanjskega vprašanja. 

POGOVOR: Tina Gerbec, drugi del

V tretjem delu pogovora smo se posvetili predvsem Zavodu za turizem, kulturo, mladino in šport, ki bo kmalu pričel z delovanjem. Občinski svet je že potrdil statut, sedaj je na vrsti Zavod, da objavi razpis za mesto direktorja. Županja je spregovorila predvsem o tem, kako se bo novi zavod vključeval v dosedanje delo na področju društev, turizma in dogodkov v občini.

POGOVOR: Tina Gerbec, tretji del

V zadnjem delu pogovora na kratko spregovorimo tudi o sedanjem in bodočem izgledu Kanala. Začetek maja v Kanal prihajajo študenti arhitekture mariborske univerze, ki bodo v tednu dni skušali ujeti utrip Kanala in nato izdelati zamisel o posodobitvi izgleda kraja po izgradnji obvoznice. 

Čisto nazadnje omenimo še današnjo proslavo, na kateri bodo podeljene nagrade, priznanja, plakete in imenovanje za častnega občana občine Kanal. 

POGOVOR: Tina Gerbec, četrti del

Primož BožičKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C