KULTURA JE TUDI PRILOŽNOST ZA GOSPODARSTVO

Četrtek, 07. april 2022

V Novi Gorici in Gorici je na obisku delegacija ekipe Evropske prestolnice kulture iz italijanskega mesta Matera, ki je prestižen naslov prestolnice kulture nosila v letu 2019. Z obema Goricama bo delila dragoceno znanje in izkušnje iz obdobja priprav in leta naslova, saj velja Matera 2019 za primer dobre prakse. Uspešnost evropske prestolnice kulture je močno odvisna od povezovanja z okoljem, predvsem je pomembno vključevanje lokalnega gospodarstva. Zato bo osrednji del dogodka namenjen predstavitvi priložnosti, možnosti sodelovanja in vključevanje gospodarstva. V okviru obiska bodo organizirane še tri delavnice, ki bodo namenjene strokovni javnosti oziroma ekipi EPK 2025, in sicer na temo upravljanja, dolgoročnih učinkov ter marketinga.

Organizatorja obiska delegacije iz Matera, Javni zavod GO! 2025 in Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, pripravljata osrednji dogodek - javno srečanje z naslovom GO! 2025 FOR BUSINESS: NOVE RAZVOJNE POTI SKOZI KULTURO. Ta se bo odvijal danes, 7. aprila, ob 18. uri, v Kulturnem domu v italijanski Gorici. Več o tem  Tomaž Konrad, namestnik direktorja EZTS GO:Posnetek Tomaž Konrad


Na dogodek je že prijavljenih preko 160 podjetij z obeh strani meje. Ostala podjetja so še vedno vabljena, da se pridružijo na dogodku Nove razvojne poti skozi kulturo. Dogodek bo potekal dvojezično, v italijanščini in slovenščini in je brezplačen.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C