SEED LOOP OŠ CERKNO TRETJI NA POPRI 2022

Četrtek, 07. april 2022

Na včerajšnjem finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, ki ga organizira Primorski tehnološki park, se je v Novi Gorici pomerilo 35 ekip v treh kategorijah. Eno od najvišjih mest je ostalo na severnem Primorskem. V močni osnovnošolski konkurenci je namreč ekipa OŠ Cerkno s prepričljivo predstavitvijo svojega projekta Seed Loop, ki ga je pred nastopom na nacionalni ravni še nadgradila, zasedla tretje mesto. Zmage v osnovnošolski kategoriji se je tokrat veselila ekipa OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne s podjetniško idejo E-fairytales, drugi mesto pa je komisija namenila podjetniški ideji Route Security, ki jo je pripravila ekipa osnovne šole Grm iz Novega mesta. V kategoriji srednješolskih ekip so zmagale dijakinje Ekonomske šole Novo mesto, srednje šole in gimnazije s podjetniško zamislijo Passionis, naravna sadna šminka, zmagovalna ekipa v kategoriji študenti in mladimi do 29 let pa je bila ekipa Strojne fakultete iz Ljubljane s poslovno idejo Zvočna zakladnica Mesečina.

Ekipe, ki so se uvrstile na prva tri mesta, so prejele denarne nagrade iz nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo soorganizatorji tekmovanja - ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Spirit Slovenija, Javna agencija in Slovenski podjetniški sklad. Tekmovanje je podprl tudi urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, saj so tekmovali tudi dijaki iz Trsta in Gorice.


Poleg denarnih nagrad pa Popri odpira tudi vrata v svet, saj prvouvrščeni študenti in dijaki sodelujejo tudi na mednarodnem tekmovanju Popri, ki bo maja 2022 v Albaniji, prve tri dijaške ekipe pa tudi na "olimpijadi genijev" (Genius Olympiad) v New Yorku. Zmagovalna osnovnošolska ekipa bo poleg denarne nagrade dobila še tečaj video produkcije, kar bo zagotovila RTV Slovenija.
V Primorskem tehnološkem parku so prepričani, da je vlaganje v inovativnost in podjetnost mladih investicija v prihodnost. Zato od leta 2004 organizirajo tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo za mlade Popri, ki je v letu 2015 iz lokalne ravni preraslo v vseslovenski projekt


Metka Rupnik

Foto: OŠ Cerkno (z regijskega tekmovanja).
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C