IZBOR ZA VURBERŠKI FESTIVAL SE VRAČA V PODNANOS

Nedelja, 20. marec 2022
Po dveh letih premora zaradi epidemioloških razmer se letos ponovno v rojstni kraj slovenske himne vrača izbor za Vurberški festival. Prireditev Šembiška pomlad bo tokrat potekala 8. maja, na njej pa bodo tako kot vedno tekmovali narodno - zabavni ansambli iz vse Slovenije. Prireditev bosta, tako kot Vurberški festival, povezovala Ida Baš in Janez Toplak.

Turistično društvo Podnanos že več kot dvajset let organizira izbor narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in večglasnim petjem v okviru prireditve Šembiška pomlad. Kako je sploh prišlo do sodelovanja Primorcev, Turističnega društva Podnanoc, in Štajercev, Turističnega društva Vurberk, direktor Vurberškega festivala Janez Toplak.


Izjava Janez Toplak 1


Prireditev Šembiška pomlad je med ljubitelji harmonike iz Vipavske doline zelo priljubljena. V letih odkar se odvija, se je na vipavskem zanimanje za narodno-zabavno glasbo med mladimi zelo povečalo.

Na razpis za enega najbolj mogočnejših in odmevnih narodno-zabavnih festivalov pri nas pa se ansambli še lahko prijavijo. Več o razpisu in pogojih razpisa, pa Janez Toplak.


Izjava Janez Toplak 2


Na letošnjem izboru, v Podnanosu, 8. maja, ne bo nič drugače kot prejšnja leta. Na nastopu bodo prijavljeni ansambli izvajali po eno novo festivalsko skladbo in eno po lastnem izboru iz zakladnice Lojzeta Slaka. Žirija bo nato ocenjevala kvaliteto vokalne in instrumentalne izvedbe ter izbrala le najboljše. Ti se bodo lahko udeležili jubilejnega 30. festivala narodno zabavne glasbe Slovenije »Vurberk 2022«, ki bo potekal 24. junija, na Vurberškem gradu. Voditeljsko taktirko bo letos na obeh prireditvah, na izboru v Podnanosu in na Vurberškem festivalu imel uveljavljen in prekaljen voditeljski par Ida Baš in Janez Toplak.


Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C