PROSTOVOLJCI BODO PONOVNO ZASAJEVALI CERJE

Četrtek, 17. marec 2022

Septembra, leta 2019, je slovenski krat prizadel eden največjih požarov, ki je uničeval gozdove na področju Občine Miren Kostanjevica. Opustošil je tudi okolico spomenika „Pomnik miru“na Cerju, ki je največja znamenitost tega dela Slovenije. Z ognjem so se tedaj borili gasilci iz velikega del Sloveniji, pa tudi iz Italije.

Kmalu po tej naravni nesreči so različne organizacije na enem izmed sestanku oblikovale predlog, da bi organizirali vseslovensko akcijo sajenja dreves. Ideja je padla na izjemno plodna tla. Direktorica Zavoda Turizem Miren – Kostanjevica Adriana Suhadolnik:


Suhadolnik 1


Z akcijo so želeli nadaljevati, a jo je obdobje korona krize zaustavilo. Po mnenju Suhadolnikove le navidezno, saj je mladi gozd dobil zelo pomembno vlogo v učnem procesu.


Suhadolnik 2


To soboto dopoldne pa bodo z aktivnostmi zasaditve Cerja nadaljevali. Ponovno so povabili prostovoljce, ki bodo nadaljevali s sajenjem mladih dreves, hkrati pa bodo poskrbeli, da bodo nadomestili sadike, ki so morda v tem obdobju zamrle. Adriana Suhadolnik:


Suhadolnik 3


Še je čas, da se odločite za zanimivo izkušnjo na področju ohranjanja narave, več o dosedanjem delu prostovoljcev na Cerju in bližnji akciji pa tudi v jutrišnji oddaji Vemo in povemo na Primorskem valu.Ivan Seljak

Foto: Zavod Turizem Miren - Kostanjevica

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.06.2023
14°C / 26°C
petek
09.06.2023
15°C / 27°C
sobota
10.06.2023
13°C / 26°C