JUTRI BODO MLADI TOLMINCI IZBIRALI NAJBOLJŠE MLADE POBUDE

Petek, 14. januar 2022

Še danes do 20. ure se lahko mladi iz občine Tolmin prijavijo v volilni imenik, da bodo lahko jutri na spletu glasovali za najboljše mlade pobude, projektne ideje, ki jih bo Občina Tolmin v naslednjih mesecih nato uresničila v okviru participativnega proračuna. 

Občina Tolmin participativni proračun za mlade izvaja že drugo leto zapored, tako lani kot letos za izvedbo projektov za mlade namenja 20 tisoč evrov. Novembra lani so mladi lahko predlagali svoje projektne ideje oziroma mlade pobude, jutri bodo o njih glasovali, Občina Tolmin pa bo nato projekte z največ glasovi tudi izvedla.

Tudi v letošnjem letu tako glasovanje kot predhodne prijave nanj potekata preko spleta. Še danes do 20. ure se lahko upravičenci, mladi od 15 do 30 let oziroma letniki od 1991 do 2006, preko spletne strani mladapobuda.si prijavijo v volilni imenik, nato pa bodo lahko jutri, 15. januarja, glasovali med 8. in 19. uro. Matej Kavčič, svetovalec za družbene dejavnosti na Občini Tolmin.

Izjava Matej Kavčič 1


Letos se je sicer na glasovanje uvrstilo 16 mladih pobud iz vseh delov občine, precej so se aktivirali predvsem mladi v različnih krajevnih skupnostih.

Izjava Matej Kavčič 2


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C