POSVET O SPODBUJANJU PONUDNIKOV V SMER TRAJNOSTNEGA TURIZMA

Četrtek, 13. januar 2022

Občina Kanal se v zadnjih letih pospešeno priključuje ostalim trem posoških občinam kot obiska vredna turistična destinacija, obenem pa sledi tudi trajnostnim trendom na področju turizma. Letos se pripravljajo na obnovitev, morebiti pa celo nadgradnjo bronastega znaka Green Destination, za turistične ponudnike pa pripravljajo spletni posvet o trajnostnih modelih v turizmu. Prehojeno pot in program bližajočega posveta nam je v  pogovoru predstavila Nika Testen

Kakor so zapisali v vabilu je namen posveta predvsem ta, da se turistične ponudnike spodbudi k razvoju trajnostnih modelov. Občina Kanal je sicer že tri leta vključena v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki za podpisnike prinaša zavezo k spodbujanju trajnostnega delovanja, združevanju takšnih prizadevanj in promociji lokalnega značaja in zelenih zgodb. 

Ker turizma ni brez ljudi, zagotovo pa ne brez turističnih ponudnikov, so za vse zainteresirane pripravili posvet, kjer bodo govorci trajnostni turizem predstavili z več strani, tako zmanjšanja porabe vode, energije in količine odpadkov, kot odgovornega ravnanja do okolja in družbe, pa tudi s stališča podnebnih sprememb in zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov. 

Nekaj govorcev bo predstavilo tudi lokalno dogajanje na turističnem področju, Nika Testen bo kot koordinatorica aktivnosti spregovorila o Zeleni shemi v splošnem, sodeloval bo tudi Robert Mužič iz pizzerie Vinazza, ki je novembra kot prvi kanalski ponudnik pridobila znak Green Key, nekaj informacij o obeh novih zavodih pa bosta predstavila v. d. direktorja Zavoda za turizem, kulturo mladino in šport Valter Reščič in v. d. direktorja Zavoda za zeleni razvoj Almira Pirih.

Kakor rečeno lahko zainteresirani svojo udeležbo potrdite do jutri do 14. ure na elektronski naslov tic.kanal@siol.net ali na njihovi telefonski številki, posvet pa se prihodnji ponedeljek prične ob 18. uri.  

Primož Božič

Pogovor: Nika Testen

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C