UPRAVA IN DEL FIZIOTERAPIJE ŽE V PRENOVLJENEM STAREM ZD, TESTIRANJE V ŠOTORU PRED ZD

Četrtek, 13. januar 2022

V zadnjih dneh starega leta se je celotna uprava ZD Idrija iz dosedanjih prostorov v obstoječem zdravstvenem domu preselila v nove prostore v obnovljenem t. i. italijanskem delu starega zdravstvenega doma. S selitvijo so pridobili prostore tudi za normalno delovanje razvojne ambulante. Specialna fizioterapevtka in delovna terapevtka v prostorih tega prenovljenega objekta že delujeta in delno tudi fizioterapija, v kratkem se bo tja preselila tudi logopedinja, tam bosta v okviru dveh novih programov, ki jih je pridobil ZD Idrija, delovala tudi psiholog in klinični psiholog. Oba sta že zametek bodočega Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov, ki naj bi v tem objektu v polnosti začel delovati leta 2024. Deloval bo tudi za območje, ki ga sicer pokriva ZD Tolmin, kot že ustanovljeni Center za duševno zdravje odraslih v tolminskem zdravstvenem domu deluje tudi za območje ZD Idrija. Za začetek delovanja Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov v idrijskem zdravstvenem domu je potrebno zagotoviti prostore in kader. Direktor Tomaž Glažar.


Izjava Tomaž Glažar


Ker bo s preselitvijo uprave ZD Idrija in nekaterih obstoječih in novih zdravstvenih programov prenovljen objekt t.i. italijanskega dela starega ZD Idrija že popolnoma zaseden, se vodstvo zdravstvenega doma z Občino Idrija dogovarja, da bi zdravstveni dejavnosti namenili tudi prenovljen avstrijski objekt starega zdravstvenega doma, s čimer bi rešili tudi prostorsko vprašanje umestitve urgentnega satelitskega centra ZD Idrija, ki naj bi začel delovati v letu 2024 in za katerega zdravstveni dom že pridobiva tudi nove kadre.


Sredi tega tedna je idrijski ZD zaradi bistveno povečanega zanimanja za testiranje lokacijo odvzema brisa za PCR test po sistemu »drive in«, torej kar iz avtomobila, iz garaže reševalne postaje moral preseliti v šotor na parkirišče pod ZD Idrija.


Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C