JAPONSKI NAVDIH NA OŠ CERKNO

Sreda, 12. januar 2022

OŠ Cerkno je letos prvič prevzela koordinacijo slovenskega dela svetovnega natečaja otroške haiku poezije, ki ga organizira japonska JAL fundacija. Eno njenih poslanstev je krepiti in poglobiti medkulturno izmenjavo med otroki z Japonske in drugih držav sveta.

Haiku, ki sicer izvira iz Japonske, je najkrajša forma poezije na svetu, saj je v trivrstičnico ujet trenutek iz življenja avtorja ali odblesk lepote narave. Fundacija svetovno tekmovanje v haikuju organizira na vsaki dve leti.

S koordinatoricama projekta v Sloveniji, Mojco Lipužič Moravec in Ano Koren, se je o natečaju pogovarjala Tončka Mavrič.
 

Pogovor z Mojco Lipužič Moravec

Pogovor z Ano Koren
 
Vse haikuje slovenskih otrok, ki bodo sodelovali na natečaju, bodo do 28. februarja zbirali na OŠ Cerkno. Iz cerkljanske osnovne šole bodo najboljše haikuje slovenskih otrok, skupaj z likovnimi upodobitvami, poslali japonskemu organizatorju. Rezultate natečaja bo japonska JAL fondacija objavila letos avgusta. Vsi z veliko nagrado nagrajeni haikuji iz različnih držav bodo izdani v posebni spletni antologiji in predstavljeni v programu na vseh mednarodnih letih boeninga 787 letalske družbe JAL.
 

Metka Rupnik in Tončka Mavrič

Foto: JAL fundacija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C