NA SOTOČJU SAVE IN SORE SO PODELILI NAJVIŠJA PRIZNANJA PZS

Ponedeljek, 06. december 2021

Planinska zveza Slovenije vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno predano prostovoljno delo v planinstvu. Na svečani podelitvi v Medvodah je v minulo soboto podelila svečane listine desetim zaslužnim posameznikom, spominske plakete pa petnajstim planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja vodstva Planinske zveze za posebne dosežke.

"Gradimo na temeljih, v katerih je vgrajeno obilo vašega prostovoljnega dela, mnogih smelih načrtov in uspešnih izvedb. Dosegli ste jih skupaj, v številnih uspešnih navezah, v tovariškem vzdušju, ki je pogosto preraslo v trajna prijateljstva. Današnja priznanja naj bodo zahvala za doseženo, prihajajo iz rok tistih, ki cenijo vaše delo. Smo prostovoljci, toda za svoje delo smo bogato nagrajeni - z osebnim zadovoljstvom ob dobro opravljenem delu," je na prireditvi poudaril predsednik PZS Jože Rovan. Na zaradi trenutnih razmer nekoliko okrnjeni podelitvi, so na obronkih Polhograjskih Dolomitov spregovorili tudi poslanka DZ Mateja Udovč, vodja Odbora za članstvo PZS Tone Jesenko, župan Občine Medvode Nejc Smole in predsednik PD Medvode Gorazd Šturm. Kulturni dogodek je s planinsko pesmijo obogatil Lovski pevski zbor Medvode, v imenu vseh prejemnikov priznanj pa se je ponosno zahvalil domačin Dušan Brekič, prejemnik svečane listine.
Med prejemniki spominskih plaket Planinske zveze Slovenije za leto 2021 je tudi Anica Tavčar iz Planinskega društva Cerkno, ki je listino prejela za dolgoletno delo tajnice v društvu, predvsem pa za aktivnost pri izletniški dejavnosti, prireditvah in dežurstvih na koči na Poreznu (na naslovni fotografiji)

Naj med drugim izpostavimo še Priznanja vodstva Planinske zveze Slovenije za posebne dosežke v letu 2021, ki so jih prejeli:

Gorazd Hren za izredno dobro trenersko delo v športnem plezanju, tako da je Slovenija postala ena izmed vodilnih držav na svetu v tem športu, Gregor Milčinski za dolgoletno vzdrževanje in nadgrajevanje sistema o planinskih poteh Geopedia, ter Jure Tičar za doktorsko nalogo z naslovom Onesnaženost kraških jam v izbranih slovenskih pokrajinah.
Na prireditvi so Planinska zveza Slovenije ter njeni zaslužni člani Franci Ekar, Janez Duhovnik in Slavica Tovšak prejeli tudi plakete Ustanove Avgusta Delavca za njihov prispevek k izgradnji Slovenskega planinskega muzeja.Ivan Seljak

Foto: Manca Ogrin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C