"PSI IMAJO PREDNOST"

Nedelja, 05. december 2021

Ajdovščina bo v prihodnjem letu pridobila novo rekreacijsko površino, ki pa bo namenjena prostemu gibanju pasjih prijateljev. Naložba je trenutno v fazi zbiranja ponudb izvajalcev, predviden zaključek ureditve pa je spomladi 2022. Po ureditvi pasjega parka bo skrb zanj prevzela Komunalno stanovanjska služba Ajdovščina.

Preprosto – park bo namenjen prostemu gibanju psov, brez nagobčnika in povodca. Ureditev je bila potrebna, saj psi sedaj v mestu nimajo možnosti prostega gibanja, temveč morajo biti vedno na povodcih. Park bo v celoti ograjen in opremljen s pasjimi igrali, s klopcami za obiskovalce ter koši za smeti in iztrebke. Glavni vhod v pasji park bo nasproti vhoda na dvorišče vrtca, ob že obstoječi tlakovani ploščadi s klopmi. Na občini še zagotavljajo, da bo ograja parka barvno in po višini skladna z ograjo vrtca.

Notranja oprema pasjega parka bo iz naravnih materialov, ki bo omogočala okolju prijazno igro. Imel bo tudi igrala za pse, od tal dvignjene površine s klančinama; slalomske količke, plezalno oviro, stene za preskakovanje, leseno mizo za pasji počitek in še kaj.

Na občini Ajdovščina še opozarjajo, da bodo lastniki psov in drugi obiskovalci pasjega parka morali upoštevati tudi pravila, med katerimi je tudi skrb za čistočo in red.

Gradbeno dovoljenje za investicijo v vrednosti 10.000 evrov je že pridobljeno, trenutno pa na občini, kot že rečeno, zbirajo ponudbe izvajalcev. Z deli bo izbran izvajalec pričel že letošnje leto, zaključil pa spomladi.  

Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C