POŽARNO VAROVANJE PODJETIJ TUDI NA AJDOVSKEM

Sobota, 04. december 2021

Gasilsko reševalni center Ajdovščina je ob novi kadrovski okrepitvi prevzel tudi požarno varovanje podjetij na ajdovskem. Polovico stroškov, ki bodo nastali v tem delu gasilskih obveznosti bo pokrival občinski proračun, drugo polovico pa bo prispevalo gospodarstvo.

Ajdovsko gospodarstvo iz leta v leto zelo raste in z njim tudi potrebe po požarni varnosti, za katero bi ajdovska podjetja težko skrbele same. Zato so se le ta z občino dogovorila, da požarno varovanje zagotovi odlična enota Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina, ki ima ustrezno opremo in ljudi. S prvim decembrom tako enoto sestavlja 18 poklicnih gasilcev in poveljnik.

Tadej Beočanin, župan občine Ajdovščina, zakaj je požarno varovanje sploh potrebno.


Izjava Tadej Beočanin o požarnem varovanju


Nova okrepitev v GRC Ajdovščina pa je pozitivna tudi s strani splošne varnosti občanov, saj bodo po novem v minimalni operativni pripravljenosti kar trije gasilci.  


Izjava Tadej Beočanin o naslednjem koraku


Novozaposlene gasilce torej zdaj čaka še polletno usposabljanje in izobraževanje. S 1. julijem prihodnje leto pa bodo na GRC Ajdovščina lahko vzpostavili nadzorni center, ki bo preko požarnega alarma povezan s podjetji.

Ta nov sistem varovanja omogoča, da so v primeru požara gasilci neposredno in takoj obveščeni, gasilska služba bo tako na kraju intervencije v najkrajšem možnem času. Se pa tak način požarnega varovanja podjetji uporablja že v mnogih večjih slovenskih občinah in je zelo uspešen.

Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C