V NASLEDNJIH LETIH NA KANINU 50-MILIJONSKA PRENOVA SMUČIŠČA

Sobota, 04. december 2021

Kot smo že poročali, se danes na Kaninu pričenja smučarska sezona, ki letos prinaša tudi nekaj novosti – turno smučanje z vodnikom in heliskiing. Kot je bilo predstavljeno na včerajšnji novinarski konferenci, pa se bo prihodnje leto začela tudi 50 milijonov evrov težka celovita prenova tega visokogorskega smučišča, ki bo med drugim zajela izgradnjo nove gondole.

Obnova smučišča in predvsem izgradnja nove gondole sta za prihodnost Kanina nujni, obstoječa bo namreč dopolnila 50. leto obratovanja, poleg občutljivosti na veter in drugih pomanjkljivosti pa zahteva tudi višje stroške vzdrževanja. Nova gondola bo torej osrednja investicija v sklopu okoli 50 milijonov evrov vredne naložbe v celovito prenovo, je povedal poslanec Danijel Krivec. V kakšni fazi je sicer trenutno projekt?

Izjava Danijel Krivec 

Poleg nove gondole bo prenova zajemala tudi novo restavracijo, zaščito pred plazovi in zasneževanje. Gradnja se bo predvidoma začela v prihodnjem letu in zaključila do konca leta 2023. 

Bovški župan Valter Mlekuž je na včerajšnji novinarski konferenci izpostavil predvsem velik pomen Kanina za celotno dolino.

Izjava Valter Mlekuž

Zaradi odločitve Regije FJK, da zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa smučišče Sella Nevea lahko deluje omejeno in z omejenim številom smučarjev na smučišču, sicer letos v ponudbi zaenkrat ni enotne vozovnice za čezmejno smučišče. Na italijanski strani bo mogoče smučati le z njihovo vozovnico, na meji pa bodo prehode tudi nadzirali. 

Na Kaninu bosta danes in jutri obratovali progi Skripi in Podi, naprave bodo nato spet pognali naslednji petek, 10. decembra, ko bosta na voljo tudi progi Prevala in Graben, smučišče pa bo nato predvidoma odprto vsak dan oziroma ko bodo to dopuščale vremenske razmere.Simona Skočir

Fotografija: Milan Štulc, Občina Bovec
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C