OLEG VALENTIN VIDMAR, VODJA REŠEVALCEV V ZD IDRIJA, PRVI PETKOV SKRITI GOST NA PRIMORSKEM VALU

Petek, 03. december 2021

Kot ste danes lahko že ugotovili, je veseli december na valove Primorskega vala prinesel Petkovega skritega gosta, v katerem želimo predstaviti ljudi zanimivih poklicev, hobijev, osebnosti, ki pa jih sicer čez leto ne srečujemo pogosto na naših radijskih valovih. 

V dopoldanski nagradni igri ste ga že odkrili in izvedeli nekaj malega o njegovem poklicu in kakšno zanimivost iz njegovega življenja, v naslednjih minutah pa mu boste lahko prisluhnili še v daljšem pogovoru.

Naš prvi skriti, no, sedaj že »razkriti« petkov gost je Idrijčan Oleg Valentin Vidmar, voznik reševalnega vozila in vodja reševalcev v Zdravstvenem domu Idrija. 


Oleg v službeni ...

V tem poklicu, ki ga opravlja že 25 let, je elegantno združil svojo ljubezen do volana in željo pomagati ljudem, ki jo že 27 let uresničuje tudi kot član Prostovoljnega gasilskega društva Idrija. 


 ... in gasilski opravi.

V pogovoru z Metko Rupnik bo razkril, da je ime dobil po klovnu ali po umetnostnem drsalcu, kako ga je življenje iz Moskve in Beograda v cvetu najstništva pripeljalo v Idrijo, pa tudi, zakaj ni vedno dobro, če zaviješ »pri milici levo«.


Posnetek Oleg Valentin VidmarNaslovna fotografija: Oleg, prvi volan ZD Idrija, na delovnem mestu (arhiv ZD Idrija)

Ostali fotografiji: osebni arhiv

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C