KAJ PRINAŠA DESETLETNA STRATEGIJA RAZVOJA OBČINE CERKNO?

Sreda, 01. december 2021

Na ponedeljkovem zasedanju je občinski svet Občine Cerkno brez glasu proti potrdil strategijo razvoja občine za naslednje desetletje. Razvojni dokument, ki ga je pripravila Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija, je bil oblikovan z jasnim ciljem: ustvariti okolje, ki bo občanom nudilo kakovostno bivanje, ustrezno zaposlovanje ter možnost vsestranskega družbenega udejstvovanja. 

Celostno in načrtno ukrepanje je nujno, saj analiza obstoječega stanja, ki je sestavni del tega razvojnega dokumenta, jasno kaže, da je v občini Cerkno vse manj prebivalcev, od leta 1991 kar za preko 11%, da mladi odhajajo, da se krčijo storitve, ki bi morale biti dosegljive prebivalcem Cerkljanske, da življenjski standard pada. 

Kakšne ukrepe prinaša desetletna razvojna strategija Občine Cerkno, ki zaradi svoje konkretnosti deluje tudi kot akcijski načrt, pojasnjuje Jožica Lazar, direktorica Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije. Z njo se je pogovarjala Metka Rupnik.


Pogovor Jožica Lazar


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C