NOCOJ BODO TUDI V IDRIJI PRIŽGALI PRAZNIČNE LUČI

Petek, 03. december 2021

V Idriji se že začenjajo praznični dogodki, ki bodo tudi letos zaradi epidemioloških razmer sicer nekoliko prilagojeni, kljub vsemu pa bodo lokalni organizatorji otrokom in odraslim pričarali nekaj pisanega decembrskega vzdušja. V organizacijo dogodkov so se poleg Zavoda za turizem Idrija, Idrijsko-cerkljanske razvojne agencije, idrijske krajevne skupnosti in Zveze prijateljev mladine Idrija vključili ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov ter društva in ustanove. Danes bodo v Idriji prižgali tudi praznične luči, a zaradi razmer brez posebne prireditve.

Že v sredo, na prvi decembrski dan, je v Pokriti tržnici v Idriji potekal sejem daril s tržnico lokalnih ponudnikov. Danes se bo prav tam odvijal sejem unikatnih daril lokalnih rokodelk, jutri pa bogata Miklavževa tržnica, kjer bo prvi decembrski dobri mož lahko izbral darila za male in velike otroke. V obeležitev »tega veselega dneva kulture« je Mestni muzej Idirja v Mali galeriji na idrijskem gradu danes odprl priložnostno razstavo ilustracij iz slikanice o tihotapki Melhiorci, brezplačno so na ogled tudi vse njihove razstave na idrijskem gradu in v Cerkljanskem muzeju.

Jutri bo živahno tudi na območju Kajzer Parka, kjer bodo dogajanje pestrili mladi v okviru aktivnosti What’s up, na Kendovem dvorcu v Spodnji Idriji pa pripravljajo gledališko-kulinarični dogodek o Pasji grofici. V nedeljo se bodo v organizaciji krajevnih skupnosti in župnij odvijala miklavževanja, prihodnji teden pa se bodo v okviru Veselega decembra začeli obiski dedka Mraza po šolah in vrtcih.


Eden najbolj težko pričakovanih decembrskih dogodkov v Idriji je tradicionalni božično-novoletni koncert Godbenega društva rudarjev Idrija. Godbeniki so se odločili, da bodo kljub negotovim časom koncert izpeljali, in sicer 12. decembra ob 19. uri v dvorani Gimnazije Jurija Vege Idrija za zelo omejeno število gledalcev - brezplačno vstopnico za koncert bo mogoče prevzeti v prostorih mestne dnevne sobe Pr' Golitu med 6. in 10. decembrom od 8. do 16. ure. Tiste, ki se koncerta ne bodo udeležili, pa vabijo, da si ga omenjenega dne ob 19. uri ogledajo prek Facebook profila in YouTube kanala godbenega društva oziroma mu prisluhnejo v neposrednem prenosu na Primorskem valu.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C