PRAZNIČNI DECEMBER V AJDOVŠČINI

Petek, 03. december 2021
Tudi Ajdovščina se že pripravlja na praznično vzdušje, ko bo zadišalo po obdarovanju in praznikih. Letošnje praznovanje veselega decembra bo zaradi epidemioloških razmer nekoliko drugačno kot prejšnja leta, a nič  manj veselo in čarobno. Poleg obiska dobrih mož, v Ajdovščini načrtujejo tudi koncerte, otroške predstave in dogodke na prostem, ki jih bodo prilagajali trenutnim razmeram.
Tudi letos bodo praznične lučke zagorele že, tradicionalno, na Miklavžev večer. Ta dan bo najmlajše razveselil tudi Miklavž, ki se bo med 16. in 17. uro, s kočijo zapeljal po ajdovskih ulicah. Miklavža pa bo mogoče spremljati tudi na toplem, saj bo njegov obisk prenašan preko družabnih omrežji.

Izjava Beočanin o prazničnemu dogajanju in prižigu lučk


Drsališče v Ajdovščini je pravzaprav vsakoletno razvedrilo, ki ga z veseljem uporabljajo vsi obiskovalci mesta, najraje pa seveda najmlajši. Kot je župan že omenil,  se letos drsališče seli iz grajskega obzidja na prenovljeni Lavričev trg, kar bo mestu dodalo še bolj pravljično noto veselega decembra.

Izjava Beočanin o organizatorjih in vsebini
V pravljičnem mesecu se bo vredno sprehoditi tudi po Vipavskem križu, saj TD Vipavski Križ tudi letos pripravlja tradicionalno razstavo jaslic. V zadnjih pripravah je tudi izvedba Božične zgodbe, ki pa se bo tako kot celoten božični program na ajdovskem prilagajala epidemiološki situaciji.

Na občini še dodajajo, da naj občani spremljajo tudi spletno stran občine in pa družbena omrežja, saj pripravljajo praznična presenečenja.  

Ana Štokelj


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C