MEDIJSKI KLEPET OB KAVI Z ŽUPANOM OBČINE AJDOVŠČINA

Četrtek, 02. december 2021

Včeraj je v sejni sobi Občine Ajdovščina potekal medijski klepet ob kavi z županom Občine Ajdovščina, z namenom pregleda projektov v letošnjem in prihodnjem letu. Občina je namreč s svojimi številnimi razvojnimi potezami v zadnjih letih pridobila sloves ene najbolj naprednih v Sloveniji. V lanskem letu je zasedla celo prvo mesto v regiji na področju gospodarskega razvoja. Župan Tadeja Beočanin:

Izjava Tadej Beočanin o oceni

Prihajajoče leto 2022 bo po besedah župana investicijsko zelo močno. Na področju gospodarstva se bodo še naprej vzpostavljale in opremljale poslovne cone, ki bodo še bolj pripomogle k razvoju občine same. Za poslovni coni Mirce jug in Pod Fructalom je občina Ajdovščina uspela pridobiti kar pol milijona sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Izjava Tadej Beočanin o conah

Za slednjo poslovno cono so zemljišča že razprodana in nekatere zasebne investicije že v teku. Prav kmalu pa se bo začela urejati tudi poslovna cona Pod Fructalom, v tem tednu je bila namreč podpisana pogodba z izvajalcem del, domačim podjetjem Stopar. Na območju 1,5 hektarja, v bližini Supernove se bo v prihodnjem letu vzpostavila nova poslovna cona Rusne, za katero na občini upajo, da bo privabila visokotehnološka podjetja, ki svojo dejavnost usmerjajo v smeri razvoja.

Izjava Tadej Beočanin o interesentih

K gospodarskemu razvoju občine pa bosta pripomogla tudi dva ajdovska visokotehnološka giganta, in sicer Bia Separations in Pipistrel, ki se bosta v prihodnjem letu širila.

Z visokotehnološkimi podjetji na ajdovskem pa je povezana tudi zgodba kampusa, ki pa še nima zaključka. Univerza v Novi Gorici se namreč trenutno dogovarja z Ministrstvom za obrambo, za zemljišča na območju nad letališčem, ki se z novim prostorskim načrtom spreminjajo iz kmetijske rabe v stavbno. Po pospešenem gospodarskem razvoju pa v naslednjem letu sledi tudi razvoj na področju družbenih družbenih dejavnosti.

Izjava Tadej Beočanin o gradnji družbene infrastrukture

Je na včerajšnjem srečanju zaključil Tadej Beočanin. Tik pred začetkom je tudi rekonstrukcija Rustjeve hiše, kjer bo zaživel center doživetji; veliko pa se bo gradilo tudi na področju stanovanjskih gradenj.

Na področju okolja občina načrtuje v letu 2022 začetek izgradnje vodovoda proti Hrušici, izgradnjo kanalizacijskega sistema po vaseh, ki so na vrsti in postavitev solarne sončne energije na javnih stavbah.Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C