ALEKSANDRA PIVEC VČERAJ NA POGOVORU Z ŽUPANOM TOMAŽEM VENCLJEM

Sreda, 24. november 2021

Včeraj je župana občine Idrija Tomaža Venclja na sedežu občine obiskala Aleksandra Pivec, predsednica novoustanovljene stranke Naša dežela in bivša ministrica za kmetijstvo. Na obisku jo je spremljal tudi Marko Velikanje, ki bo eden najvidnejših članov nove stranke na Idrijskem.

Kot je uvodoma izpostavila Pivčeva, želi stranka Naša dežela na državni ravni vstopiti v prazen sredinski politični prostor in vzpostaviti kulturo umirjenega dialoga med političnima poloma.

Občinske odbore stranke ustanavljajo na območju cele Slovenije, tudi na Idrijskem, zato izkoriščajo priložnost, da se kot nova politična alternativa predstavijo vodstvu občine z željo po dobrem sodelovanju in pomoči pri izvedbi pomembnih projektov, je izpostavila Pivčeva.  


Na državnozborske in lokalne volitve bodo šli samostojno, vendar bodo na lokalni ravni podprli tiste župane, ki že uživajo zaupanje ljudi, je izpostavila Pivčeva.


Izjava Aleksandra Pivec 1


Župan Tomaž Vencelj je ob tem izrazil nujnost konstruktivnega in vsebinskega dialoga v politiki ter upanje, da bo na naslednjih volitvah pri volivcih in izvoljenih prevladal razum. Prvič pa je javno potrdil tudi, da bo ponovno kandidiral za župana na prihodnjih lokalnih volitvah


V pogovoru s Pivčevo je poudaril, da se v dobro občine in preseganja strankarskih delitev srečuje s predstavniki vseh političnih strank, ki izrazijo interes za pogovor. V nadaljevanju pa je izpostavil nekatere probleme, s katerimi se kot župan sooča, zlasti zaradi nepravičnosti obstoječega zakona o financiranju občin, ki z enakim vatlom meri, na primer, občine na zahtevnih geografskih območjih in s sneženimi zimami, kot tiste na ravninskih območjih in tam, kjer zim praktično ne poznajo. 

Tudi Pivčeva meni, da je potrebno spremeniti sistem financiranja občin.


Izjava Aleksandra Pivec 2


V nadaljevanju pogovora sta se dotaknila tudi vprašanja ustanavljanja pokrajin, financiranja kmetijstva na območjih z omejenimi dejavniki, problematike divjih zveri in nekaterih drugih aktualnih vprašanj.Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C