NOVA BRV NA BOVŠKEM PRIDOBITEV TAKO ZA DOMAČINE KOT TURISTE

Sreda, 24. november 2021

Pri zaselku Jablanca na Bovškem so včeraj odprli novo brv čez reko Sočo, ki je z dolžino 60 metrov ena najdaljših v zgornjem Posočju. Ker je bila stara brv že pred izgradnjo nove dlje časa zaprta, je ponovna povezava dveh bregov reke Soče velika pridobitev tako za pohodnike kot tudi za domačine.

Prejšnja dotrajana in ponekod močno poškodovana brv je bila zaradi varnosti že več let zaprta, Občina Bovec pa si je ves čas prizadevala za izgradnjo nove. Po razrešitvi zapletov pri pridobivanju soglasij nekaterih lastnikov parcel, so se dela vendarle začela letos spomladi. Bovški župan Vater Mlekuž.

Izjava Valter Mlekuž


Vrednost del je Občina Bovec najprej ocenila na 120.000 evrov, končna vrednost del, ki so bila sicer velik logistični in izvedbeni izziv tudi za izvajalce, se je povečala na 150.000 evrov.

Nova viseča brv tako kot prejšnja ostaja soško-trentarskega tipa, vendar so vpetje brvi na levem bregu reke Soče nekoliko zamaknili. Ponovna povezava obeh bregov je pridobitev tako za domačine kot turiste, saj z vidika pohodništva omogoča krožno pot Vodenca-Jablanca, po njej pa poteka tudi pot Alpe Adria. Direktor javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalić.

Izjava Viljam Kvalić


Na Bovškem so sicer letos zgradili tri nove brvi, včeraj odprto brv pri Jablanci, brv Mlinarica, ki služi za vstop v korita Mlinarice ter manjšo brv Možnica.


Simona Skočir 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C