PRORAČUN OBČINE KANAL V JAVNI OBRAVNAVI

Torek, 23. november 2021

Minuli četrtek so svetniki občine Kanal prvič obravnavali predlog proračuna za leto 2022. Najpomembnejši občinski dokument za prihodnje leto je prestal prvo branje in je sedaj v javni obravnavi.

Najpomembnejša novost v kanalskem proračunu je zagotovo državna pomoč za izgradnjo vodovodov Ilovica, Koprivišče in Deskle, ki bo v naslednjih dveh letih v občino prinesla 2,8 milijona evrov. Brez te pomoči predvidevajo v Kanalu ob 8,5 milijona prihodkov 9,4 milijona odhodkov in zadolževanje v višini 680.000 evrov.

Na seji so svetniki že podali svoje predloge za dopolnitve proračuna. Med drugim bi tja radi uvrstili sredstva za pokritje tržnice in ureditev parkirišča na Gregorčičevi ulici, oboje v Desklah, pa tudi denar za LED razsvetljavo na športnih igriščih v Desklah in Ložicah.

Na pomanjkanje parkirišč in potrebo po ureditvi slednjih je opozoril tudi svetnik iz Kala nad Kanalom, splošnejši predlog pa se je nanašal na sredstva, s katerimi bi se uredilo zazidalne parcele severno od vasi Morsko, ki so v občinski lasti. 

Po poslovniku občinskega sveta imajo sedaj občani 15 dni časa, da tudi sami podajo pripombe na predlog proračuna. Rok je pričel teči z včerajšnjim dnem in se zaključi 6. decembra. Svoje pripombe lahko občani do tega dne oddajo osebno do 15. ure, po e-pošti (obcina.kanal@obcina-kanal.si) do polnoči, prav tako pa za veljavno velja na ta dan oddana poštna pošiljka.

Javna razgrnitev bo potekala na spletni strani in na sedežu občine v času uradnih ur.

Lani so občani na ta način oddali osem predlogov, štirje so se nanašali na dodelitev sredstev za pripravo projektne dokumentacije za priključitev večine naselij v KS Anhovo-Deskle na vodovod Mrzlek.     Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C