PROSTOVOLJCI V OŽIVLJANJU HIŠE

Sobota, 20. november 2021

Mladinski center Idrija je pričel z novim, tokrat že tretjim prostovoljskim projektom v okviru aktivnosti Oživimo hišo. Med 17. novembrom in 7. decembrom bo skupina mladih prostovoljcev različnih narodnosti v okviru projekta poskrbela, da bo Hostel Idrija dobil nove sobe za svoje bodoče goste, novo kuhinjo, pridružili se bodo Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov, pripravili park za čisto nova igrala, manjkalo pa seveda ne bozabave, spoznavanja skritih idrijskih kotičkov, ob delu in aktivnostih, ki jim jih bodo pripravili gostitelji, pa bodo lahko v neposrednem vsakodnevnem medsebojnem stiku spoznavali bogastvo različnosti kultur, jezikov in kulinarike udeležencev projekta.

Projekt Oživimo hišo, ki so ga v Mladinskem centru Idrija prvič izpeljali pred dvema letoma, je že v svoji prvi izvedbi  leta 2019 prejel priznanje Ključ do solidarnosti, in sicer za  spodbujanje aktivne participacije mladih. Temo solidarnosti je projekt zajel z vidika okolja in udeležencev. Z obnovo hiše so zajeli vsebine solidarnosti v najširšem pomenu, tako do okolja,  someščanov, do udeležencev in njihove prihodnosti kot tudi do dolgoročnosti uporabe objektov in vdihovanja novega življenja mestu.


Metka Rupnik

Foto: MC Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C