NEJA FON LUZNIK IN NJENA RAZSTAVA KRAT DVA

Sreda, 17. november 2021

Pisana umetniška dela v teh dneh na novo krasijo stene osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid. Učenka 9. razreda Neja Fon Luznik je namreč pripravila slikarsko razstavo svojih del. Slikarska dela krasijo dve prizorišči znotraj šole in prav zaradi ločenih prizorišč razstava nosi naslov Razstava krat dva.

Otvoritev razstave, ki je zaradi trenutnih razmer potekala zgolj znotraj Nejinega mehurčka, je vseeno na šolske hodnike vrnila pravo kulturno razpoloženje. Otvoritev je spremljal nastop mlade flavtistke Lucije Hrast iz 4. razreda, govor pa je ob tej priložnosti pripravila učiteljica likovne umetnosti Petra Škrjanc. Slovesnega dogodka se je udeležila tudi ravnateljica osnovne šole Melita Jakelj, ki je nadobudni umetnici podarila tudi nekaj slikarskih platen in pripomočkov. Ravnateljica Melita Jakelj je takole strnila svoja misli o odkrivanju talentov, kot je Nejin.

RAVNATELJICA MELITA JAKELJ

Neja Fon Luznik, mlada slikarka iz Trnovega ob Soči je svojo samostojno razstavo, ki nosi naslov Razstava krat dva, predstavila v prostorih Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid. Od kje njeno veselje do slikanja, kaj najraje ustvarja in še kaj, pa izvemo v pogovoru, ki ga je pripravila njena sošolka Neja Šuligoj.

POGOVOR Z NEJO FON LUZNIK

Nejina razstava bo v prostorih šole na ogled do aprila, pravi pa, da bo razstavo mogoče na ogled širši javnosti postavila tudi skupaj z njenim očetom, slikarjem Irenejem Luznikom.


Nuša Jeram

Foto: Nina Levpušček Melinc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C