IDRIJSKI DIJAKI STROJNIŠTVA NA PRAKSI V NEMČIJI

Sreda, 27. oktober 2021

Štirje dijaki 3. letnika programa strojni tehnik na Gimnaziji Jurija Vege Idrija v okviru programa Erasmus + KA 102– Razvijanje mednarodne poklicne kompetence tudi letos v teh dneh opravljajo tritedensko strokovno prakso v tujini, in sicer v Hidrii Bausch v Vaihingnu pri Stuttgartu.

V okviru omenjenega Erasmus programa želi Gimnazija Jurija Vege Idrija v okviru strokovnih izobraževalnih programov razvijati mednarodne poklicne kompetence svojih dijakov in izboljšati svojo prepoznavnost v širšem okolju predvsem s prilagajanjem in ponujanjem učnih vsebin, ki bodo v okviru izobraževalnih programov najbolj odgovarjale potrebam trga znanja in dela. 


Dijaki izobraževalnega programa strojništva, ki jih spremlja prof. Andrej Kavčič, pod vodstvom mentorja iz podjetja Hidria Bausch Marka Hladnika tako v praksi spoznavajo delo v podjetju, različna delovna mesta, varnost pri delu, učijo se različnih spretnosti, odgovornosti in veščin, upravljanja z novimi stroji ter pridobivajo druga praktična znanja. 


Ob koncu tedna pa si dijaki vzamejo čas tudi za raziskovanje Stuttgarta in njegovih znamenitosti, zanimivosti in kulinarike, med drugim so si ogledali tudi muzej Mercedes-Benz.


Program Erasmus – Razvijanje mednarodne poklicne kompetence sicer že več let poteka v sodelovanju Gimnazije Jurija Vege Idrija s podjetjema Kolektor in Hidria oziroma z njunimi podjetji v Nemčiji.


Metka Rupnik

Foto: udeleženci strokovne prakse v Nemčiji


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C