V VIPAVI SE ŠTUDENTI FAKULTETE ZA VEDE O ZDRAVJU DOBRO POČUTIJO

Četrtek, 21. oktober 2021

Z začetkom novega študijskega leta je v Vipavi začela z delom dislocirana enota fakultete za vede o zdravju iz Izole. Enota je do konca prejšnjega leta delovala v Novi Gorici, zaradi boljših pogojev pa se je preselila v Vipavo. Z ureditvijo stavbe stare šole sredi Vipave je vodstvo fakultete in Univerze na Primorskem zelo zadovoljno.

Selitev očitno ni motila niti študentov, saj so zasedena vsa razpisana študijska mesta, skupaj s študenti višjih letnikov je tako v Vipavi zdaj okrog 140 študentov, je na včerajšnji  novinarski konferenci povedal dekan fakultete Nejc Šarabon. Visokošolski strokovni študijski program zdravstvene nege je izolska fakulteta v Novi Gorici izvajala vse od leta 2006, zanj pa je še vedno veliko zanimanja. Prav zato so po mnenju Šarabona novi prostori izjemnega pomena:

Izjava Nejc Sarabon

"Dolgoletna želja, da bi zagotovili stabilnejše in dolgoročno izvajanje študijskega programa v dislocirani enoti fakultete, je pripeljala do iskanja ustreznejših prostorov in naposled do odločitve za selitev enote v drugo občino. Imamo resen namen vključevanja v lokalno okolje, sprva z organizacijo dogodkov vseživljenjskega izobraževanja za strokovno in laično populacijo, kasneje morda s širitvijo študijskih vsebin," je še dejal Šarabon.

Vipavski župan Goran Kodelja pa je povedal, da se zavedajo tudi potreb študentov. Najprej jim bodo z lokalnimi ponudniki zagotovili ustrezno prehrano za študentske bone. Še naprej bodo iskali nastanitvene kapacitete, saj bo nekje do 60 študentov, ki prihajajo iz celotne Slovenije, potrebovalo nastanitev v Vipavi tudi v prihodnje:

Izjava Goran Kodelja

Prav zato je bil vesel obiska predstavnikov ministrstva za šolstvo, s katerim se dogovarjajo za naložbo v novo stavbo Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) otrok s posebnimi potrebami Vipava, sedanjo stavbo pa bi po predelavi namenili za študentski dom.

Poskrbljeno bo tudi za tesno sodelovanje z zdravstvenimi in socialno-varstvenimi ustanovami ter s krajevno knjižnico, ki bo v sodelovanju s fakulteto zagotavljala ustrezna strokovna gradiva. Kodelja pa je poudaril še, da bo po vseh izvedenih projektih Vipava tudi privlačno okolje za študente.


Po STA 

Na fotografiji: Župan občine Vipava, Goran Kodelja, rektorica Univerze na Primorskem Klavdija Kutnar in dekan fakultete Nejc Šarabon

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C