POSTOJNSKI GASILCI IMAJO NAJBOLJ UREJENE BRADE

Četrtek, 21. oktober 2021

Po tem, ko je legendarni brivski salon Ozbič sredi Postojne leta 2015 zaprl vrata, se je Občina Postojna odločila, da bo ohranila spomin na to legendarno dejavnost sredi mesta, ki je združevala mnoge Postojnčane. V okviru LAS - ovih razpisov je zagotovila preko 200 tisoč evrov. Obnovili so celotno stavbo in restavrirali staro opremo v dveh nadstropjih. V salonu se od letošnjega julija dalje ponovno odvija dejavnost, ki jo je prevzel obrtnik Luka Nebec. Te dni se je odločil za posebno simpatično prostovoljno delo.

Postojnski gasilci, sicer že občudovanja vredni junaki, so po včerajšnjem brivskem razvajanju nedvomno tudi najlepše urejeni. Izkušeni Luka Nebec si prizadeva čare urejanja frizur razširiti čim širše v lokalni skupnosti. Ker so ravno gasilci junaki, ki dnevno skrbijo za varnost in reševanje krajanov, je bil tokratni brivski obisk v zahvalo in spoštovanje namenjen samo njim.

Med intervencijskimi vozili in opremo v njihovem domačem okolju so bili deležni pozornosti, ki si jo zaslužijo le prostovoljci. Luka in Luka sta v edinstvenem ambientu poprijela za britev in z gasilci preživela zanimivi moški dopoldan. Tem za pogovor ni manjkalo, saj sta bila oba brivca v svojem domačem kraju mladinska gasilca, postojnski gasilci pa zveste stranke Ozbičevega salona.

Razšli so se v želji, da bi lično urejene brade in pričeske čim manjkrat zakrivale čelade in druga oprema ob gašenju požarov in odpravljanju drugih nesreč.

Ivan SeljakKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C