EVAKUACIJA, GASILCI IN STAR PAPIR

Torek, 19. oktober 2021

Na osnovni šoli Črni vrh je te dni pestro.

Včeraj so učenci in zaposleni na osnovni šoli Črni Vrh izvedli evakuacijsko vajo, v kateri so se seznanili z vsem, kar je potrebno, da lahko v primeru alarma varno zapustijo šolsko stavbo. Izvedeli so po kateri poti zapustiti šolsko stavbo, kako se obnašati in ravnati ob alarmu, katere so nujno potrebne informacije, ki lahko, ko gre zares, rešijo življenje. V vaji pa so se pokazale tudi nekatere nepravilnosti, ki jih bo potrebno popraviti. Izkazalo se je, da učenci in zaposleni na šoli znajo v primeru potrebe dovolj hitro zapustiti stavbo po evakuacijskih poteh, ugotovili pa so tudi, da je alarm premalo glasen in da se protipožarna vrata ob sprožitvi alarma samodejno zaprejo. Na alarm so se odzvali tudi v podjetju Sintal, ki opravlja naloge varovanja šolskega objekta.


Pred dnevi so učenci prvega razreda v okviru naravoslovnega dne obiskali člane Prostovoljnega gasilskega društva Črni Vrh, ki so jim v prostorih gasilnega doma razkazali prostore in gasilsko opremo. Drugo- in tretješolce pa so gasilci obiskali na šoli, kjer so jim na dvorišču prikazali gasilska vozila z opremo in predstavili svoje delo, ob zaključku pa so naredili še skupno gasilsko fotografijo.

Na šoli pa se pridružujejo tudi akciji Društva prijateljev mladine Črni Vrh v zbiranju starega papirja, ki se je začela včeraj in bo potekala do 21. oktobra. Zbrana sredstva od prodaje starega papirja bo društvo namenilo izvedbi letošnjega miklavževanja.


Metka Rupnik

Foto: OŠ Črni Vrh


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C