POHODNE POTI ZA POHOD PO VERTOVČEVIH POTEH SO PRIPRAVLJENE

Nedelja, 17. oktober 2021

Včeraj je na ajdovskem potekal vsakoletni predpohod Po Vertovčevih poteh, katerega se je udeležilo kar nekaj članov, prijateljev in simpatizerjev Društva Matija Vrtovec. Zbrani so se podali na 6 do 7 urno dolgo krožno pot »Po Vertovčevih poteh« in tako naredili generalni pregled celotne pohodne poti.

Predpohod društva Matija Vertovec poteka že tradicionalno en mesec pred glavnim pohodom, saj je organizacija tako obsežnega pohodno – turističnega dogodka, ki ga vsako leto obišče na tisoče ljudi zahtevna. Še več o tem kakšen je pravzaprav glavni namen predpohoda, predsednik Društva Matija Vertovec, Marijan Lozej.


Izjava Marijan Lozej o namenu predpohodaPo besedah predsednika društva je na predpohodu že po tradiciji predstavljeno javnosti in članom društva tudi nekaj novega na ali ob pohodni poti. Letos je to preurejeno območje Jezerca na Planini in nova turistično-informativna tabla, ki poleg predstavitve naravne in kulturne dediščine območja prikazuje tudi traso pohoda »Po Vetrovčevih poteh«.Območje Jezerca na Planini je bilo v letu 2020 urejeno s sredstvi pridobljenimi iz participativnega proračuna Moja pobuda Občina Ajdovščina. Predlagatelj pobude je krajan Planine in član društva Viktor Petrič, ki je z ureditvijo območja želel, da bi v naravni dediščini na Planini uživali tako pohodniki kot tudi drugi obiskovalci.

Poleg ureditve območja Jezerca na Planini, pa je na desno stran jezerca ob že obstoječi mizi in klopi postavljena tudi turistično – informacijska tabla, ki jo je oblikovala mlada oblikovalka in članica društva Polona Ipavec. 


Izjava Polona Ipavec o oblikovanju informacijske table


Tablo sta včeraj slovesno odkrila predsednik Društva Matija Vertovec, Marijan Lozej in krajan Planine Viktor Petrič, vsebinsko predstavitev pa je prevzela Polona Ipavec. Za kulturno spremljavo na odkritju table je poskrbel harmonikaš, domačin Simon Štokelj. Na kratko o vsebini table pa Polona Ipavec.


Izjava Polona Ipavec o vsebini table


Območje Jezerca je že sedaj priljubljen sprehajalni cilj domačinov. Na letošnjem jubilejnem, že 20. pohodu po Vertovčevih poteh, pa bo to zagotovo ena najbolj markantnih in zanimivih točk, ki bo pohodnike vabila v svoje osrčje. 


Marjan Lozej o letošnjem pohodu Po Vertovčevih poteh


Pohodne poti so za letošnji Vertovčev pohod odlično pripravljene, utrjene in sveže označene.


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 11°C
ponedeljek
29.11.2021
7°C / 10°C
torek
30.11.2021
4°C / 10°C