OBČINA AJDOVŠČINA BO PRODALA PARCELO ZA NOV PRIZIDEK WALDORFSKE ŠOLE

Sobota, 16. oktober 2021
Kot smo že poročali, je v četrtek na Otlici potekala seja ajdovskega občinskega sveta. Ena izmed točk na dnevnem redu je bil tudi Sklep o spremembah in dopolnitvah načrtov ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Ajdovščina za leto 2020 in 2021. S tem je občina Ajdovščina v načrt razpolaganja z zemljišči dodala še eno nepremičnino, na kateri želi Waldorfska šola zgraditi prizidek obstoječi šoli.

Waldorfska šola Ajdovščina vstopa že v šesto šolsko leto, trenutno ima 6 oddelkov (od 1. do 6. razreda). Ker pa šola rase s svojimi učenci, bo v prihodnjih treh letih potrebovala še tri nove oddelke, od 7. do 9 razreda, ki pa jih v obstoječi objekt »stare šole« ni mogoče namestiti. Waldorfska šola se je zato odločila, da ob sedanji stavbi, ki je v lasti Občine Ajdovščina, zgradi prizidek in tako razreši prostorsko stisko. Več o prodaji parcele za prizidek k Waldorfski šoli, župan Tadej Beočanin.


Tadej Beočanin o prodaji parcele


Seveda pa je Občina Ajdovščina v prodajni posel vključila tudi pogoje, s katerimi se bo zavarovala. Pogoji, ki so jih izpostavili so, da se ob izgradnji novega prizidka uvede etažna lastnina, s tem bo novozgrajeni objekt v lasti Waldorfske šole, obstoječa stavba pa ostaja v lasti Občine. Kot pogoj so navedli tudi sočasno ustanovitev predkupne pravice v primeru, da kupec na prodani nepremičnini ne bo v roku zgradil objekta za namene izobraževanja.

Občina je prejela tudi pripombe Krajevne skupnosti Ajdovščina, ki predlaga, da se prizidek k obstoječi stavbi naredi v južnem delu in ne v severnem delu. Župan Tadej Beočanin.


Tadej Beocanin o predlogu Krajevne skupnosti
Waldorfska šola v Ajdovščini je tako po sprejetju sklepa še korak bliže novim prostorom.


Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 11°C
ponedeljek
29.11.2021
7°C / 10°C
torek
30.11.2021
4°C / 10°C