FINANČNA PISARNA V IDRIJI OB SREDAH SPET ODPRTA

Sobota, 16. oktober 2021

Po več kot letu dni zaprtja je Finančni urad Nova Gorica na pisno prošnjo podjetij Hidria, Kolektor in Eta enkrat tedensko, in sicer ob sredah, za fizične in pravne osebe znova odprl finančno pisarno v Idriji. Zaradi zaprtja so se namreč podjetja, ki na novo zaposlujejo, soočala s problemom pridobivanja davčnih številk za nove delavce, ki prihajajo iz tujine. Za izpolnjevanje svojih davčnih obveznosti morajo namreč novi delavci, ki se želijo zaposliti v podjetju, temu predložiti slovensko davčno številko, te pa nimajo, če so prvič prišli v Slovenijo kot delavci oziroma niso bili v preteklosti niti vzdrževani družinski člani. Zaprtost finančne pisarne je povzročala precejšnje težave tudi občanom z Idrijskega in Cerkljanskega, saj svojih davčnih zadev, povezanih z odmero dohodnine in drugimi davčnimi postopki, niso mogli urejati v Idriji, ampak so morali, če teh postopkov niso mogli izpeljati  elektronsko, zaradi zaprtosti finančne pisarne v Idriji to urejati v Novi Gorici.

Finančna pisarna v Idriji je tako znova odprla svoja vrata 13. oktobra in bo odslej odprta vsako sredo. Z enkrat tedenskim delovanjem finančne pisarne v Idriji in z novim postopkom, ki ga je Finančni urad predlagal podjetjem pri urejanju davčnih zadev novega delavca iz tujine, je podjetjem na Idrijskem in Cerkljanskem olajšal delo pri pridobivanju uradnih dokumentov, ki so nujno potrebni za zaposlitev novega delavca, občanom pa prihranil marsikatero pot v Novo Gorico. 


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C