V KOBARIDU SO NA SLAVNOSTNI SEJI POČASTILI OBČINSKE NAGRAJENCE

Petek, 15. oktober 2021

Danes, 15. oktobra, na rojstni dan goriškega slavčka, pesnika Simona Gregorčiča, Občina Kobarid praznuje svoj občinski praznik. Za tem, ko je bila lanska slavnostna seja zaradi koronavirusa odpovedana, je letošnja, sicer v nekoliko okrnjeni sestavi, potekala včeraj zvečer.

Zbrane v Kulturnem domu je najprej nagovoril župan Marko Matajurc. Medtem, ko so bili nekateri projekti v minulem letu zaradi epidemije zaustavljeni, je občina uspela pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo obrtne cone Kobarid – jug. Matajurc je izpostavil, da si občina še naprej prizadeva pridobiti gradbeno dovoljenje za izgradnjo Centra za zaščito in reševanje Kobarid, pristopila je k nakupu zemljišč, na katerih naj bi zrasle stanovanjske hiše, namenjene mladim. Prav tako občina nadaljuje z aktivnostmi vezanimi z gradnjo stanovanjskega bloka. Župan je pozdravil tudi dober turistični obisk občine, izpostavil nedavni Rally Soča Valley, veliko priložnost za promocijo občine pa vidi tudi v kolesarski dirki Giro d'Italia- trasa dirke bo v prihodnjem letu med drugim potekala skozi kobariško občino.

Slavnostna seja se je nadaljevala s podelitvijo nagrad in priznanj šestim zaslužnim občanom. Letos je bil prvič podeljen zlati kipec Simona Gregorčiča. To posebno zahvalo je za izjemne dosežke na področju gastronomskega turizma in prejem Michelinovih zvezdic prejela Ana Roš. Podeljene so bile tri denarne nagrade- prva je šla v roke Otroške folklorne skupine Podružnične šole Drežnica »Pastirci izpod Krna«, za dolgoletno uspešno delovanje in ohranjanje običajev na Drežniškem. Preostali dve sta prejela brata, ki sta vsak na svojem področju pustila poseben pečat v kobariški občini. Blaž Volarič je nagrado prejel za dolgoletno predano delo z otroki in mladimi na področju nogometa in futsala, Matic Volarič pa za predano delo pri ohranjanju vojaško-etnološke zbirke »Posočje 1915–1917«.


Na sliki: Župan Marko Matajurc s prejemnico zlatega kipca Simona Gregorčiča, Ano Roš


Sledila je podelitev priznanja Občine Kobarid, ki ga je za 30-letno zbirateljsko udejstvovanje in ohranjanje ostalin prve svetovne vojne in 20-letno delovanje Muzejske zbirke prve svetovne vojne Alberto Picco prejel Bojan Rustja.

Najvišje priznanje letos- Plaketo Občine Kobarid pa je prejel Matej Kavčič za dolgoletno predano delo na področju kulturnega ustvarjanja in prepoznavnosti občine Kobarid. Program sta popestrila Oktet Simona Gregorčiča in Mešani pevski zbor sveti Anton Kobarid pod vodstvom nagrajenca, Mateja Kavčiča. 


Na sliki: Matej Kavčič, župan Marko Matajurc in Mateja Urbančič, podpredsednica komisije za priznanja in nagrade


Vanja Hvala

Foto: Igor Baloh - ParinKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C