NAJVIŠJE NAGRADE S PODROČJA TURIZMA TUDI NA SEVERNO PRIMORSKO

Četrtek, 14. oktober 2021

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma so na včerajšnjem večernem dogodku v Postojni podelili najvišja priznanja s področja turizma. Še pred tem se je odvil tudi zaključek prireditve jubilejnega 30. tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna, na kateri so najbolj urejeni in gostoljubni slovenski kraji prejeli priznanje Turistične zveze Slovenije.

Na Dnevih slovenskega turizma so sinoči tako kot vsako leto podelili priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, njihov prispevek k razvoju in promociji turizma pa ima posebno težo. V družbo Luke Dončiča, ki si je prislužil  kristalni Triglav za osebnost leta 2021, osrednjo nagrado, ki jo podeljujejo partnerji v slovenskem turizmu, sta tokrat stopila tudi dva severnoprimorska turistična ponudnika.

Priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je letos prejela vodja kobariškega kampa Koren in predsednica Združenja kampov Slovenije Lidija Koren, so sklenili v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Lidija Koren je pred 30 leti odprla kamp Koren, ki ga vsa ta leta tudi uspešno vodi. Kamp Koren je bil vedno trajnostno naravnan, kar dokazujejo številna prejeta slovenska in mednarodna priznanja. Da je poleg tega Lidija tudi zgled mladim podjetnicam s svojo delavnostjo in pozitivno naravnanostjo, so med drugim še zapisali v utemeljitvi nagrade.

Izjava Lidija Koren

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pa je priznanje za življenjsko delo v gostinstvu podelila Jožefu Žabarju iz solkanske restavracije Primula. 


Zaključne prireditve tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna se je včeraj udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj jubilejne izvedbe tekmovanja. Pahor je ob 30-letnici izvajanja tega programa Turistični zvezi Slovenije vročil zahvalo za spodbujanje slovenskih mest in krajev k urejenemu in gostoljubnemu okolju s poudarkom na zelenem turizmu in trajnostnem razvoju.

V kategoriji srednjih mest je tokrat slavila Nova Gorica, med glampingi pa je prvo mesto zasedla Gozdna vasica Theodosius v Vrhpolju. Kobariški kamp Koren je v kategoriji kampov tudi letos pristal na drugem mestu. 


Simona Skočir


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C