ZAČENJAJO SE GREGORČIČEVI DNEVI

Četrtek, 14. oktober 2021

Na Kobariškem in Goriškem se ta konec tedna pričenjajo 11. Gregorčičevi dnevi,  ki so jih letos podnaslovili Gregorčič - vizija prihodnosti. Program Gregorčičevih dnevov, ki je sicer zaradi epidemije covida-19 nekoliko okrnjen, bo danes uvedlo tradicionalno branje poezije t. i. goriškega slavčka.

Gregorčiču se bodo novogoriški dijaki danes najprej poklonili z branjem poezije ob njegovem spomeniku na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, jutri pa se bodo učenci Osnovne šole Smast, podružnične šole Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, pesniku poklonili z obiskom njegovega groba pri cerkvi Sv. Lovrenca. Obletnico Gregorčičevega rojstva sicer na OŠ Simona Gregorčiča Kobarid na različne načine obeležujejo skozi cel oktober, pojasnjuje ravnateljica Melita Jakelj.  

Izjava Melita Jakelj 


Osrednji del Gregorčičevih dnevov pa sicer Goriška knjižnica in klub GOvoRICA pripravljata prihodnji četrtek, 21. oktobra, v Goriški knjižnici Franceta Bevka v Novi Gorici, ko bo na predavanju Megi Rožič spregovorila o Gregorčiču kot vizionarju kot ga je videl pred kratkim pokojni Zoran Božič. Za recital Gregorčičevih pesmi bodo poskrbeli člani Goriškega literarnega kluba GovoRICA. V okviru letošnjih dnevov bodo sicer predstavili nekaj doslej neznanih dokumentov o Simonu Gregorčiču.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C