MED NAJ KOPALIŠČI TUDI DVE NA SEVERNEM PRIMORSKEM

Četrtek, 14. oktober 2021
V RTV Centru Maribor so v torek podelili priznanja najboljšim kopališčem, ki jih poleti izbirajo kopalke in kopalci, torek obiskovalci kopaliških centrov. Nagrade so podelili v šestih kategorijah.

V kategoriji naravnih kopališč so ponovno, četrtič zapored, najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov namenili Letnemu kopališču Ajdovščina, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Mariborski otok. Priznanja za prvo mesto so se Ajdovci izjemno razveselili, kar je potrdil tudi direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar.


Posnetek Naj kopališče Uroš Pintar
Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem mestu je pristal Aquapark Žusterna.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so znova dobile Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu so Terme Cerkno, na tretjem mestu pa so Terme Snovik. Tudi direktor Hotela Cerkno, ki je lastnik term, Jože Oplotnik, ni skrival zadovoljstva nad ponovnim priznanjem.


Posnetek Naj kopališče Jože Oplotnik

Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala nedelja, Terme Vivat so na drugem mestu, na tretjem pa Thermana park Laško. Najboljše veliko termalno kopališče je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež.

Izbor poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija na več radijskih postajah po Sloveniji.Glasovanje je potekalo prek spletne strani med 84 sodelujočimi kopališči, kopalke in kopalci pa so lahko glasovali tudi z glasovnicami na kopališčih.

V okviru zaključka akcije Naj Kopališča je Radio SI predstavil še eno slovensko akcijo Skritih kotičkov skozi oči tujcev. V finalni razvrstitvi se je znašlo deset imenitnih slovenskih projektov, med katerimi sta tudi zanimivi ponudbi Idrijskih Krnic in Kobarida.

V Finalu akcije Slovenia’s hidden gems so: Grajske zgodbe Čateža in Brežic, Blagajeva dežela nad Polhovim Gradcem, Neokrnjena narava Dobrovnika, Pokrajina Brkini, Kostelski vrag Mikul, Potovanje z Willys Jeepom po Kobariškem, Velika Polana, Vinogradi Radgonskih Goric, Lehnjakotvorni izvir Jezersko ter Čudoviti svet Idrijskih Krnic.


Več o teh skrivnih slovenskih kotičkih pa v prihodnjih oddajah na Primorskem valuIvan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C