PRIZNANJA GZS ZA INOVATIVNOST TUDI PODJETJEM NA SEVERNEM PRIMORSKEM

Sreda, 13. oktober 2021

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije včeraj že devetnajsto leto zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Med prejemniki priznanj so bila tudi podjetja iz severnoprimorske regije. Zlato priznanje sta prejeli podjetji Hidra za inovacijo elektronsko komutirani ventilatorji EC R18 ter Red Pitaya za napravo za zajem in obdelavo podatkov SIGNALlab 250-12. Dve srebrni priznanji je prejel koncert Kolektor Group za inovaciji baterijska tlačna čistilna naprava in za sistem CORDEA za odkrivanje povišane telesne temperature. Dve srebrni priznanji GZS je prejela tudi korporacija Hidria, in sicer za izolacijski ojačevalnik za pretvorbo signala senzorja tlaka, drugo srebrno pa v sodelovanju s podjetjem Cafuta za stroj za mozničenje masivnih lesenih sten in platformo za licenciranje partnerskih proizvodnih podjetij v tujini. Družbi Intra Lighting pa je srebrno priznanje GZS prinesla inovacija Tracker, Intra Lighting.

Za priznanja na nacionalni ravni se je letos potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2021 je to inovacija Varstveno delovnega centra Zasavje - Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje.

Tibor Šimonka, predsednik GZS, je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da so med inovacijami, ki kandidirajo za najvišja priznanja, tako produktne in procesne kot tudi trženjske in družbene inovacije. To pomeni, da imamo v naši državi širok in pester nabor podjetij in organizacij, ki imajo ne le srčno željo, ampak tudi sposobnost inovirati na zares širokem področju. Inovativna podjetja so tista, ki bodo jutri ustvarjala novo dodano vrednost, nove možnosti zaposlovanja in s tem soustvarjala tudi blaginjo za državo kot tako, poleg inovativnosti pa so za uspešnost podjetij potrebni tudi zavzeti ljudje z vizijo, je med drugim poudaril Šimonka.

Dan inovativnosti 2021 je obogatila Inovacijska konferenca, ki je potekala od jutra in je bila soorganizirana z Društvom v tujini izobraženih Slovencev (VTIS). Na konferenci so udeleženci prisluhnili Slovenkam in Slovencem po svetu in doma, ki so preko govorov in pogovor delili svoja znanja, izkušnje in poglede na inoviranje, inovacije ter podjetništvo.  


Metka Rupnik

Foto: GZS 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C