SVET ŠEMPETRSKE BOLNIŠNICE ZA NOVEGA DIREKTORJA IZBRAL DIMITRIJA KLANČIČA

Torek, 12. oktober 2021

Svet šempetrske bolnišnice je na nocojšnji seji za novega direktorja imenoval Dimitrija Klančiča, ki trenutno vodi oddelek za nefrologijo v tej bolnišnici. Zanj je glasovalo šest od osmih članov sveta, je v izjavi povedala predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž. Soglasje k imenovanju za štiriletni mandat mora dati še vlada. 

Na razpis sta se sicer prijavila dva kandidata, vendar eden med njima ni izpolnjeval z razpisom zahtevanih pogojev in so ga zato izločili. "Ko smo pri drugem kandidatu ugotovili, da izpolnjuje vse zahtevane pogoje, smo ga povabili na predstavitev, po njej pa smo o kandidatu glasovali," je pojasnila Jelinčič Maraževa.

Klančičev program je usmerjen k pacientu in to "je tisto, kar zagovarja tudi naš ustanovitelj. Poleg vseh kritičnih točk na področju organizacije dela in same klime zagovarja investicije, proces digitalizacije; zdi se mi, da smo dobili odgovore na vprašanja prav na vseh področjih", je povzela. Hkrati pričakuje, da bo predstavljeni program novi direktor tudi uresničil.

Od 17. junija lani je šempetrsko bolnišnico vodil Ernest Gortan, ko je na tem mestu nasledil prejšnjega v. d. direktorja Radivoja Nardina. Nekdanjega prvega moža Intereurope je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda, ko se je Nardin odločil za odhod, saj je ocenil, da nima več zaupanja sveta zavoda.

Na prvi razpis za direktorja s polnim mandatom letošnjega maja se je Gortan prijavil, vendar le dve uri pred začetkom seje sveta zavoda nato odstopil od kandidature. Sprejel pa je prošnjo sveta zavoda, da šempetrsko bolnišnico vodi do imenovanja novega direktorja, saj je bil edini prijavljeni kandidat. 


STA


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
4°C / 21°C
torek
19.10.2021
6°C / 19°C