MALA REVOLUCIJA V FILMSKEM GLEDALIŠČU IDRIJA

Torek, 12. oktober 2021

Občina Idrija je s prijavo na javni poziv Ministrstva za kulturo za sofinanciranje vlaganj v javno kulturno infrastrukturo lokalnih skupnosti v letu 2021 junija letos pridobila sredstva v višini 80% upravičenih stroškov, namenjenih nakupu kinoprojektorja za Filmsko gledališče Idrija.

Filmsko gledališče Idirja, s katerim upravlja Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, je pridobilo nov digitalni DCI kinoprojektor, ki bo omogočil boljšo video in audio kakovost filmskega programa ter programsko razširitev na vsebine, ki se do sedaj zaradi zastarele opreme v idrijskem kinu niso mogle izvajati. Tim Božič, vodja Filmskega gledališča Idrija.izjava Tim BožičNakup novega  profesionalnega kinoprojektorja je Občina Idrija izpeljala z javnim naročilom po odprtem postopku, v katerem je bil izbran ponudnik podjetje Tsed, ki je ponudilo dobavo po ceni 39.367 evrov plus DDV in je minuli konec tedna napravo že montiralo v idrijskem Filmskem gledališču. Občina Idrija bo kinoprojektor predala v upravljanje Mestni knjižnici in čitalnici Idrija, ki izvaja javno kinematografsko službo.

Na naslovni fotografiji so tri generacije idrijskih kinoprojektorjev: na levi je Iskrin projektor na filmske kolute, poleg njega je prehodni digitalni projektor EIKI, ki so ga v FG Idrija uporabljali zadnjih 6 let, na desni pa nov Barcov profesionalni kino projektor. Kinoprojektorji pa filmov ne predvajajo sami, ampak potrebujejo ob sebi strokovnjaka, kot je v FG Idrija mojster Jure.


Metka Rupnik

Foto: FG Idrija 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C